Limonini cakepopsi z meringo

Limonini cakepopsi z meringo

Limonini cakepopsi so svoj navdih dobili pri limonini piti z meringo. So izjemno zabavna sladica, ki ne razočara po okusu niti po videzu. Bogat limonin biskvit nas prijetno pozdravi z limonino svežino, meringa nam pa ponudi sladek objem za slovo.

Limonini cakepopsi z meringo

Limonini cakepopsi z meringo so priročna sladica za zabave ali za posladek med tednom. Osnovo za cakepopse lahko pripravimo vnaprej, saj se odlično obdrži v hladilniku ali zamrzovalniku.

Količina: 35 cakepopov / Čas priprave: 2 uri / Zahtevnost: 3 od 5

Sestavine za biskvit:

  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 70 g kokosove moke
  • 80 g masla
  • 220 g sladkorja
  • 2 jajci
  • Lupinica 3 limon
  • 80 ml mleka
  • 50 ml limoninega soka

Sestavine za limonin ganache:

  • 130 g bele čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 ml limoninega soka
  • 20 g masla

Sestavine za meringo:

  • 150 g beljakov
  • 300 g fino mletega sladkorja
Limonini cakepopsi z meringo

Postopek za biskvit:

  1. Pečico segrejemo na 180°C in obložimo tortni model s papirjem za peko.
  2. V večjo skledo dodamo moko, kokosovo moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj premešamo z metlico.
  3. Stepamo sladkor in maslo sobne temperature toliko časa, da se masa posvetli.
  4. Nato postopoma primešamo jajci.
  5. Jajčni masi primešamo mleko, limonin sok in limonino lupinico.
  6. Testo prelijemo v pripravljen pekač in ga damo v pečico. Biskvit pečemo 25-30 minut.
  7. Biskvit pred uporabo ohladimo.

Postopek za limonin ganache:

  1. Čokolado nadrobimo na manjše koščke.
  2. Smetano segrejemo tik do vretja in jo zlijemo čez nadrobljeno čokolado. Malo počakamo, nato dobro premešamo. Če se nam čokolada ne stopi v celoti jo pogrejemo v mikrovalovni ali nad vodno kopeljo.
  3. Nato primešamo limonin sok in na koncu maslo. Dobro premešamo. Pripravljen ganache pustimo hladiti na sobni temperaturi.

Postopek za meringo:

  1. V skledo mešalnika stresemo sladkor in beljake. Stepamo do lahkotne in puhaste teksture.
  2. Nato prestavimo mešalno skledo nad vodno kopel in nadaljujemo stepanje z ročnim mešalnikom.
  3. Mešamo dokler masa ne doseže 45-50°C.
  4. Z vodne kopeli odstavimo mešalno posodo in nadaljujemo stepanje z mešalnikom. Stepamo toliko časa, da se meringa ohladi na sobno temperaturo.

Sestavljanje cakepopov:

  1. Ohlajeni biskvit nadrobimo v večjo skledo in mu primešamo limonin ganache. Mešanico poskusimo in po potrebi dodamo še malo limoninega soka ali pa nekaj alkoholnega (recimo limoncello), če se bo sladkala odrasla publika. 😉
  2. Iz pripravljene mase naredimo kroglice težke 25 g. Kroglice postavimo na pladenj, ki bo lahko šel v hladilnik ali zamrzovalnik. Kroglice hladimo 30 -60 minut oziroma toliko časa, da lepo zatrdijo.
  3. Vmes stepamo meringo.
  4. V ohlajene kroglice zapičimo palčke, nato jih potopimo v pripravljeno meringo.
  5. Če je meringa na cakepopsih predebela jo rahlo postrgamo z vilicami. Vilice bodo pustile tudi lep vzorec.
  6. Na koncu meringo rahlo karameliziramo z ročnim gorilnikom.

Nasveti:

Za cakepops osnovo lahko uporabimo tudi ostanke biskvita, ki nam ostanejo pri peki drugih sladkih dobrot. Odlično vezivo za cakepops maso je čokolada, smetana, sadni pireji, maslena krema, nutella,.. Za bolj dinamično teksturo lahko dodamo kokos, oreščke, suho sadje in hrustljave bombončke.

Sveža osnova za cakepopse zdrži v hladilniku do 3 dni in v zamrzovalniku 3 tedne.

Poskusi še cakepops s piškoti in sveže limonine kroglice.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi