Hrustljavi piščanec z indijskimi oreščki

Hrustljavi piščanec z indijskimi oreščki vsekakor spada med jedi, ki jih lahko hitro pripravimo med tednom brez večjega truda. Hrustljava panada je začinjena z garam masalo, ki nas povleče v deželo začimb, Indijo.

Hrustljavi piščanec z indijskimi oreščki lahko postrežemo z različno prilogo kot je riž, krompir ali popečeno zelenjavo. Lahko pa ga skupaj s popečeno zelenjavo zavijemo v tortiljo in poleg postrežemo še kakšno omako ali salso. Zakaj bi se omejili na eno kuhinjo, včasih se prileže spontana fusion kuhinja 😉

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 250 g piščančjih prsi
  • 250 ml sojine omake
  • 2 jajci
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici bele moke
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 1/2 -1 žličke garam masala
  • 1/2 žličke soli
  • olje za cvrtje
  • 50 g indijskih oreščkov
Garam masala Kotanyi

Priprava:

  1. Piščančja prsa narežemo na tanke trakove ali manjše koščke. Prelijemo jih s sojino omako in jih pustimo ob strani.
  2. Pripravimo testo za paniranje. V eno skledo damo jajca in jih razžvrkljamo. Dodamo koruzni škrob, moko, pecilni prašek, garam masalo in sol. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
  3. V ponev vlijemo olje do 2-3 prste višine in ga segrejemo na 180 °C.
  4. Piščančje meso prestavimo v maso za paniranje in ga premešamo, da so vsi koščki dobro prekriti.
  5. Kose mesa rahlo odcedimo nato jih previdno položimo v vroče olje. Cvremo jih približno 3 minute, vmes jih enkrat obrnemo.
  6. Ovcrto meso položimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.
  7. V drugi ponvi na suho popražimo indijske oreščke, prilijemo še malo sojine omake, premešamo in odstavimo.
  8. Indijske oreščke postrežemo poleg piščančjega mesa in poljubne priloge.

Nasveti:

Poleg lahko postrežemo riž, krompir ali mešano praženo zelenjavo.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi