Izjemno preprosta priloga ali glavna jed, ki pogreje dušo in želodec.

Sestavine za 4 osebe

  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 1 velika čebula
  • 50 g masla
  • 150 g ribanega sira (lahko tufi veganskega)
  • 0,5 l mleka
  • 4 žlice bele moke
  • sol in poper

Priprava

  • pečico segrej na 200 °C
  • krompir olupi in nareži na kolobarje debeline približno pol centimetra
  • čebulo nareži na tanke obročke
  • pekač namaži z maslom, vanj položo polovico krompirja in posoli
  • prekrij s plastjo čebule, ponovno posoli in čebulo prekrij še z drugo polovico krompirja
  • v kozici stopi maslo in vanj postopno vmešaj moko, ves čas mešaj, da ne nastanejo grudice
  • dodaj mleko in dobro premešaj z metlico
  • na koncu v kozico dodaj še nariban sir, ob mešanju segrevaj še eno minuto
  • zmes enakomerno prelij čez krompir in začini s poprom
  • pekač pokrij z alu folijo in peci pri 200 °C uro in pol