Fižolova juha

Fižolova juha na moj način. Brez karija in čilija ne bo šlo. Prijetna juha, ki je enostavna za pripravo in bo navdušila tudi vse, ki ne jedo mesa. Količina bo zadoščala za 4 lačne jedce.

Sestavine

  • 500 g kuhanega fižola
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 5 strokov česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 čajni žlici karija v prahu
  • Sriracha čili omaka (lahko tudi čili ali kajenski poper v prahu)
  • olivno olje
  • sol in poper
  • šetraj in majaron
  • lovorjev list
  • peteršilj

Postopek

  • na olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo in rdečo papriko
  • dodamo kari in nasekljan česen
  • v dovolj velikem loncu zavremo jušno osnovo in ji dodamo kuhan fižol ter lovorjev list in peteršilj
  • dodamo še prepraženo čebulo in rdečo papriko
  • dodamo čajno žlico majarona in šetraja (uporabil sem kar posušenega)
  • zmerno solimo in popramo
  • kuhamo 15 minut in nato odstranimo lovorjev list
  • s paličnim mešalnikom temeljito zmiksamo
  • kuhamo še 5 minut, vmes po potrebi dodatno začinimo in dodamo še toplo vodo, skladno s tem, kako gosto juho želimo
  • postrežemo, dodamo lahko krutone, kuhane testenine, zlate kroglice, prileže se tudi svež kruh

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi