Prežganka

Nekdaj zelo priljubljena jed v Sloveniji. Zagotovo ste jo jedli v mladosti.

Sestavine za 4 osebe

  • 2 jajci
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 jušni žlici bele moke
  • 0,5 dl olivnega olja ali 70 gramov masla
  • sol, poper
  • drobnjak

Postopek

  • na olju ali stopljenem maslu prepražimo moko
  • ves čas mešamo dokler ne zadiši po prežganem
  • vmes pripravimo toplo jušno osnovo, vlijemo jo na prepraženo moko
  • mešamo do vretja
  • dve jajci stepemo in ju vlijemo v vrelo prežganko, nekajkrat premešamo in kuhamo še dve minuti
  • solimo in popramo po okusu
  • serviramo z drobnjakom, dodamo lahko tudi trdo kuhano jajce

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi