Pečen losos s karijevo rižoto z jabolkom
Slastna glavna jed po receptu vrhunskega chefa Bineta Volčiča. Losos, odlična rižota s karijem in jabolkom Granny Smith. Priprava vam bo vzela vsega pol ure. Sestavine zadoščajo za glavno jed dveh oseb.

Sestavine
Losos
- 300 g svežega lososovega fileja
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- sveže mleti beli poper
Karijeva rižota z jabolkom
- 150 g okroglozrnatega riža (arborio)
- 2 žlici olivnega olja
- 1 šalotka
- 50 ml suhega belega vina
- 600 ml zelenjavne osnove
- 1 žlica karija v prahu
- 1 jabolko Granny Smith
- 1 košček masla
- 50 ml kokosovega mleka
- sol
- sveže mleti beli poper
Priprava
- Če uporabite file lososa ga na koži zarežemo, solimo in popopramo. Pri lososovem zrezku zareze ne bodo potrebne.
Rižota
- Na olivnem olju na hitro prepražimo kari, dodamo drobno narezano šalotko in jo prepražimo le toliko, da oveni.
- Dodamo riž, premešamo in zalijemo z belim vinom. Kuhamo, da vino izpari.
- Stalno mešamo in dodajamo zelenjavno osnovo.
- Začinimo s soljo in poprom. Mešamo in dodamo na brunoise narezano jabolko.
- Na koncu dodamo košček masla in kokosovo mleko. Takoj postrežemo skupaj s pečenim lososom.
Losos
- Na vroče olivno olje položimo file/zrezek s kožo navzdol in spečemo do 3/4. Nato gae obrnemo in pečemo še približno 10 sekund. Lososa vzamemo iz ponve, kakšno minuto naj počiva, potem ga pa postrežemo s karijevo rižoto.
Sketa.si v sodelovanju z Binetom Volčičem preizkuša izbrane recepte vrhunskih jedi. Spoznaj jih tudi ti in obišči binevolcic.si.