Pečen losos s karijevo rižoto z jabolkom

Slastna glavna jed po receptu vrhunskega chefa Bineta Volčiča. Losos, odlična rižota s karijem in jabolkom Granny Smith. Priprava vam bo vzela vsega pol ure. Sestavine zadoščajo za glavno jed dveh oseb.

Sestavine

Losos

  • 300 g svežega lososovega fileja
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • sveže mleti beli poper

Karijeva rižota z jabolkom

  • 150 g okroglozrnatega riža (arborio)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 šalotka
  • 50 ml suhega belega vina
  • 600 ml zelenjavne osnove
  • 1 žlica karija v prahu
  • 1 jabolko Granny Smith
  • 1 košček masla
  • 50 ml kokosovega mleka
  • sol
  • sveže mleti beli poper

Priprava

  • Če uporabite file lososa ga na koži zarežemo, solimo in popopramo. Pri lososovem zrezku zareze ne bodo potrebne.

Rižota

  • Na olivnem olju na hitro prepražimo kari, dodamo drobno narezano šalotko in jo prepražimo le toliko, da oveni.
  • Dodamo riž, premešamo in zalijemo z belim vinom. Kuhamo, da vino izpari.
  • Stalno mešamo in dodajamo zelenjavno osnovo.
  • Začinimo s soljo in poprom. Mešamo in dodamo na brunoise narezano jabolko.
  • Na koncu dodamo košček masla in kokosovo mleko. Takoj postrežemo skupaj s pečenim lososom.

Losos

  • Na vroče olivno olje položimo file/zrezek s kožo navzdol in spečemo do 3/4. Nato gae obrnemo in pečemo še približno 10 sekund. Lososa vzamemo iz ponve, kakšno minuto naj počiva, potem ga pa postrežemo s karijevo rižoto.

Sketa.si v sodelovanju z Binetom Volčičem preizkuša izbrane recepte vrhunskih jedi. Spoznaj jih tudi ti in obišči binevolcic.si.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi