Korenčkova juha
To je recept Bineta Volčiča za korenčkovo kremno juho z jogurtom. Krepka, osvežujoča in hitro pripravljena.
Sestavine za 3
- 500 g oranžnega korenja
- 1 šalotka
- 200 ml korenčkovega soka
- 200 ml vode
- ščep mletega pimenta
- ščep mlete kumine
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- sveže mleti beli poper
- 150 g čvrstega navadnega jogurta
- 1 limeta
Priprava juhe
- najprej na olivnem olju na šibkem ognju prepražimo korenje, ki je na drobno narezan zato, da spusti čim več svojega naravnega sladkorja, da lažje karamelizira
- ko korenje postaja rjavo, to pomeni, da že počasi karamelizira, in zdaj mu lahko dodamo na drobno narezano šalotko, mleto kumino in mleti piment
- malo prepražimo in zalijemo s korenčkovim sokom in vodo
- kuhamo do mehkega, potem pa zmiksamo, solimo in popramo
- v kremno juho na koncu stisnemo še malo limetinega soka
- postrežemo skupaj z žlico jogurta in čez naribamo limetino lupinico
Simon Šketa, urednik portala SKETA.si, v sodelovanju z Binetom Volčičem in portalom binevolcic.si, predstavlja njegove izbrane recepte.