Poznaš tisti občutek, ko ti zadišijo testenine in preprosto moraš na porcijo odličnih špagetov? Pripravi si špagete bolognese po vegetarijansko. Omaka je enostavna za pripravo, lahko jo pripraviš tudi v večjih količinah in jo hraniš v hladilniku nekaj dni.

Sestavine:

  • 500 g špagetov
  • 3 dl pasiranih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • nariban korenček
  • en na kocke nasekljan paradižnik
  • 150 g sojinih kosmičev
  • 2 žlički origana
  • 2 žlički bazilike
  • olivno olje
  • kajenski poper po okusu

Priprava:

  1. segrej 7 dl vode do vretja, dodaj sol ali zelenjavno jušno osnovo; z njo prelij sojine kosmiče in pusti stati 10 minut
  2. na drobno nasekljaj čebulo in jo v ponvi prepraži, proti koncu dodaj še nasekljan česen (pazi, da se ne prismodi)
  3. zalij s pasiranimi paradižniki, dodaj origano, baziliko, nariban korenček in olivno olje ter na hitro pokuhaj
  4. Odcedi sojine kosmiče in jih dodaj skupaj s paradižnikom k omaki
  5. na majhnem ognju kuhaj še približno deset minut
  6. vmes pa pristavi še vodo za špagete in jih skupaj po navodilih

Dober tek!

Tvoja ocena šteje