Čokoladna cheesecake pita z malinami

Čokoladna cheesecake pita z malinami

Čokoladna cheesecake pita je preprosta sladica, ki navduši s svojim svilenim čokoladnim nadevom na osnovi kremnega sira. Pito lahko okrasimo z malinami, odlično pa se obnese tudi z bananami, praženimi lešniki, smetano in amarena višnjami … Nešteto kombinacij je na voljo.

Čokoladna cheesecake pita z malinami

Kaj je lepšega, kot vonj sveže pečene pite, ki se širi iz kuhinje po celotni hiši? Čokoladna cheesecake pita z malinami je nekoliko drugačna pita s slastnim čokoladnim nadevom na osnovi kremnega sira. Poskusi jo, ne bo ti žal.

Količine so prilagojene pekaču premera 20 cm.

Vsebina je nastala v sodelovanju s Kenwood Slovenija.

Čokoladna cheesecake pita z malinami

Količina: 8 kosov / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za testo:

  • 180 g moke
  • 120 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 15 g kakava v prahu
  • Ščep soli
  • 1 jajce

Sestavine za nadev:

  • 240 g kremnega sira, sobne temperature (Lidlov ali Philadelphia sta super)
  • 240 g temne čokolade
  • 3 žlice mleka
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 250 g svežih malin za dekoracijo

Priprava čokoladne cheesecake pite z malinami:

  1. Sestavine za testo dobro premešamo v mešalniku. Sprva bo nastala tekstura drobtin, ko pa se testo sprime v kepo je pripravljeno.
  2. Odstranimo ga iz mešalnika, še malce pregnetemo in oblikujemo v pravokotnik. Testo zavijemo v folijo za živila in ga prestavimo v zamrzovalnik za vsaj pol ure.
  3. Pekač za pite premera 20 cm namastimo.
  4. Ohlajeno testo razvaljamo na velikost nekaj centimetrov večjo, kot je pekač, ki ga uporabljamo.
  5. Testo lahko razvaljamo na papirju za peko in si s tem tudi olajšamo prenos testa v pekač. Papir za peko preprosto obrnemo na glavo in vse skupaj postavimo nad pekač za pite. Papir za peko nato odstranimo in testo oblikujemo po pekaču.
  6. Dno testa dobro prepikamo z vilicami, da bo med peko lahko uhajal vroč zrak.
  7. Sedaj dno testa prekrijemo s papirjem za peko in ga obtežimo s suhim fižolom, rižem ali glinenimi kroglicami.
  8. Vse imamo pripravljeno za slepo peko testa. Pekač prestavimo v pečico, segreto na 180 °C z vklopljeno funkcijo zgornjega in spodnjega grela.
  9. Pečemo približno 10 minut, nato pito vzamemo iz pečice in previdno odstranimo obtežitev testa (riž, fižol), odstranimo tudi zaščitni sloj papirja za peko.
  10. Pito vrnemo v pečico in jo pečemo še približno 15 minut.
  11. Pečeno pito ohladimo, vmes pa se lotimo priprave nadeva.
  12. Za nadev potrebujemo kremni sir sobne temperature. V mešalniku zmešamo kremni sir, mleko, vanilijev ekstrakt in sladkor v prahu.
  13. Vmes stopimo čokolado nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  14. Stopljeno čokolado vmešamo k preostali masi za nadev in dobro premešamo kar v mešalniku.
  15. Čokoladni cheesecake nadev sedaj enakomerno razporedimo po ohlajenem testu za pito.
  16. Vse skupaj prekrijemo s svežimi malinami ali poljubnim nadevom in postrežemo.
Čokoladna cheesecake pita z malinami

Nasveti:

Pito lahko pripravimo tudi v LCHF obliki. Sladkor zamenjamo z eritritolom, moko v testu pa z razmaščenimi mletimi mandlji.

Podobno velja za brezglutensko različico te sladice. Moko v testu preprosto zamenjamo z brezglutensko.

Krhko testo za pite se po mojih izkušnjah najbolje premeša v mešalniku. Uporabil sem Kenwood MultiGo Pro.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi