Rdeč tajski curry s kokosom in zelenjavo

Rdeč tajski curry s kokosom in zelenjavo

Tajski curry je okusna jed, ki te dobro pogreje. Postrezi ga s kuhanim rižem ali riževimi rezanci. Če želiš mesno različico se curry odlično ujame s kozicami ali piščancem.

Rdeč tajski curry s kokosom in zelenjavo

Sestavine za 3 porcije

  • rdeča curry pasta (glej navodila na embalaži za količino)
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 4 dl kokosovega mleka
  • žlica kokosovega olja
  • centimeter na drobno nasekljanega svežega ingverja
  • rdeča paprika
  • polovica brokolija
  • 150 g svežih šampinjonov
  • pest sveže bazilike

Postopek

  • pripravi jušno osnovo – v 5 dl vode dodaj zelenjavno kocko in zavri
  • dodaj curryjevo pasto, kokosovo mleko in kokosovo olje in dobro premešaj
  • operi in na manjše koščke nareži brokoli, šampinjone in papriko
  • v curryjevo osnovo dodaj narezano zelenjavo, šampinjone, drobno nasekljan svež ingver in nasekljano baziliko
  • na srednjem ognju kuhaj približno 10 minut, vmes večkrat premešaj
  • postrezi s kuhanim rižem

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi