Telečja obara
Telečja obara. Stara slovenska specialiteta iz odličnega telečjega mesa. V bistvu gre za malce bolj gosto in nasitno zelenjavno mesno juho. V hladilniku zdrži dan ali dva.
Sestavine
- 600 g telečjih prsi ali vratu
- 1/2 nasekljane čebule
- 2 stroka česna
- 100 g jušne zelenjave
- 2 žlici olja
- 2 žlici moke
- 1 dl vode
- sok 1/2 limone
- 1 vejica peteršilja
- 1 lovorov list
- 1/2 čž suhega timijana
- sol in poper
Postopek
- meso razreži na manjše kocke
- v ponvi z oljem popraži meso, približno 5 minut
- dodaj v ponev nasekljano čebulo in česen ter na kocke narezano jušno zelenjavo
- po želji dodaj tudi na kocke narezan velik krompir
- počasi praži še 5 minut ob občasnem mešanju
- vmešaj moko, zalij z vodo
- dodaj ostale sestavine, razen soka limone, in soli po okusu
- kuhaj 30 do 40 minut pri zmerni temperaturi
- kuhani obari dodaj sok limone in posuj z nasekljanim peteršiljem ali drobnjakom