Telečja obara. Stara slovenska specialiteta iz odličnega telečjega mesa. V bistvu gre za malce bolj gosto in nasitno zelenjavno mesno juho. V hladilniku zdrži dan ali dva.

Sestavine

  • 600 g telečjih prsi ali vratu
  • 1/2 nasekljane čebule
  • 2 stroka česna
  • 100 g jušne zelenjave
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici moke
  • 1 dl vode
  • sok 1/2 limone
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 lovorov list
  • 1/2 čž suhega timijana
  • sol in poper

 

Postopek

  • meso razreži na manjše kocke
  • v ponvi z oljem popraži meso, približno 5 minut
  • dodaj v ponev nasekljano čebulo in česen ter na kocke narezano jušno zelenjavo
  • po želji dodaj tudi na kocke narezan velik krompir
  • počasi praži še 5 minut ob občasnem mešanju
  • vmešaj moko, zalij z vodo
  • dodaj ostale sestavine, razen soka limone, in soli po okusu
  • kuhaj 30 do 40 minut pri zmerni temperaturi
  • kuhani obari dodaj sok limone in posuj z nasekljanim peteršiljem ali drobnjakom