Prvi zapisi o tej slastni italijanski jedi se pojavijo že v 15. stoletju. Omaka je izjemno preprosta za pripravo in najbolje je, da jo pripravimo svežo vmes, ko se kuhajo testenine. Celotna priprava vam bo vzela manj kot 15 minut časa.

Sestavine za 3 osebe

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Postopek

  • testenine skuhamo v slani vodi po navodilu z embalaže (1 l vode za 100 g testenin, 10 g soli na liter vode)
  • v ponvi na nizki temperaturi raztopimo maslo
  • vmešamo sladko smetano in kuhamo 5 minut
  • vmešamo nariban parmezan ter drobno sesekljan česen
  • počasi kuhamo do vretja, dokler se malce ne zgosti, mešamo
  • omako začinimo s soljo in belim poprom
  • v omako vmešamo odcejene testenine
  • postrežemo z malce naribanega parmezana in peteršilja

Rustikalni krompir v pečici

Tortilje s piščancem in gobami