Testenine z omako Alfredo

Prvi zapisi o tej slastni italijanski jedi se pojavijo že v 15. stoletju. Omaka je izjemno preprosta za pripravo in najbolje je, da jo pripravimo svežo vmes, ko se kuhajo testenine. Celotna priprava vam bo vzela manj kot 15 minut časa.

Sestavine za 3 osebe

  • 400 g rezancev (fettucine) 
  • 1 strok česna
  • 70 g masla
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 100 g parmezana 
  • sol
  • beli poper
  • peteršilj

Postopek

  • testenine skuhamo v slani vodi po navodilu z embalaže (1 l vode za 100 g testenin, 10 g soli na liter vode)
  • v ponvi na nizki temperaturi raztopimo maslo
  • vmešamo sladko smetano in kuhamo 5 minut
  • vmešamo nariban parmezan ter drobno sesekljan česen
  • počasi kuhamo do vretja, dokler se malce ne zgosti, mešamo
  • omako začinimo s soljo in belim poprom
  • v omako vmešamo odcejene testenine
  • postrežemo z malce naribanega parmezana in peteršilja

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi