Testenine z omako Alfredo
Prvi zapisi o tej slastni italijanski jedi se pojavijo že v 15. stoletju. Omaka je izjemno preprosta za pripravo in najbolje je, da jo pripravimo svežo vmes, ko se kuhajo testenine. Celotna priprava vam bo vzela manj kot 15 minut časa.
Sestavine za 3 osebe
- 400 g rezancev (fettucine)
- 1 strok česna
- 70 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- 100 g parmezana
- sol
- beli poper
- peteršilj
Postopek
- testenine skuhamo v slani vodi po navodilu z embalaže (1 l vode za 100 g testenin, 10 g soli na liter vode)
- v ponvi na nizki temperaturi raztopimo maslo
- vmešamo sladko smetano in kuhamo 5 minut
- vmešamo nariban parmezan ter drobno sesekljan česen
- počasi kuhamo do vretja, dokler se malce ne zgosti, mešamo
- omako začinimo s soljo in belim poprom
- v omako vmešamo odcejene testenine
- postrežemo z malce naribanega parmezana in peteršilja