Sirna pita z bučnim oljem
Različica sirne pite ali bureka, z malce drugačnim razmerjem sestavin in okusom po jeseni in Prekmurju.
Morda ti bodo všeč tudi
Za 10 velikih porcij
- 250 g skute
- 2 jajci
- 2 dl kisle smetane
- 2 dl kozjega ali kravjega jogurta
- 1 jušna žlica soli
- 0,6 dl bučnega olja
- 500 g vlečenega testa
- navadno olje
Postopek
- vse sestavine (skuta, jogurt, smetana, jajce, sol in bučno olje) zmiksaj
- uporabil sem okrogli pekač premera 30 cm, uporabi tisto, kar imaš
- Pekač premaži z maslom
- najprej položi dve plasti testa in jih prelij z malo navadnega olja
- nato premaži s približno petino polnitve
- nadaljuj s plastmi testa po enakem postopku, na koncu vse prelij še z malo olja in morebitnim ostankom polnitve
- peci pri 180 stopinjah 35 minut