Sirna pita z bučnim oljem

Različica sirne pite ali bureka, z malce drugačnim razmerjem sestavin in okusom po jeseni in Prekmurju.

Morda ti bodo všeč tudi

Za 10 velikih porcij

  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 dl kozjega ali kravjega jogurta
  • 1 jušna žlica soli
  • 0,6 dl bučnega olja
  • 500 g vlečenega testa
  • navadno olje

Postopek

  • vse sestavine (skuta, jogurt, smetana, jajce, sol in bučno olje) zmiksaj
  • uporabil sem okrogli pekač premera 30 cm, uporabi tisto, kar imaš
  • Pekač premaži z maslom
  • najprej položi dve plasti testa in jih prelij z malo navadnega olja
  • nato premaži s približno petino polnitve
  • nadaljuj s plastmi testa po enakem postopku, na koncu vse prelij še z malo olja in morebitnim ostankom polnitve
  • peci pri 180 stopinjah 35 minut

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi