Preprost biskvit z breskvami, keksi ter smetano. Zelo enostavno za pripravo, a brez kompromisa pri okusu.

Morda ti bodo všeč tudi

Sestavine

  • 350 g piškotov (saviodari, Petit Beurre…)
  • 100 g mehkega masla
  • 1 dl breskovega soka
  • 300 g odcejenih breskev (iz kompota)
  • 4 dl sladke smetane
  • 150 g mletih mandljev
  • naribana temna čokolada


Postopek

  • kekse grobo zdrobimo
  • dodamo razmehčano maslo in sok ter dobro premešamo
  • potlačimo na dno modela za torto (uporabil sem 25 cm okrogli model)
  • odcejene breskve narežemo na rezine ter jih razporedimo po podlagi
  • pripravimo sladko smetano, proti koncu dodamo še mlete mandlje
  • premažemo jo po breskvah
  • posujemo z naribano čokolado
  • ohladimo in čez nekaj ur serviramo,