Pečeni paradižniki s feto, baziliko in bučnimi semeni
Ti pečeni paradižniki so božanski. Popolna mešanica sladkobe, kisline in umamija bo eksplodirala v tvojih ustih. Zaključeni so z mešanico feta sira, nasekljane bazilike in bučnih semen. Odlično se obnesejo kot predjed, priloga ali lahka večerja s spremljavo pečenega krompirja.
Sestavine za 3-4 osebe:
- 6 zrelih večjih paradižnikov
- žlica muscovado sladkorja (ali rjavega, če nimaš tega)
- 200 g feta sira
- pest sveže bazilike
- pest oluščenih bučnih semen
- žlica timijana
- sok polovice limone
- olivno olje
- sol in poper
Priprava:
- paradižnike operi in jih prereži po dolžini na dve polovici
- polovice paradižnikov razporedi po pekaču
- nato jih posoli, popraj, dodaj malce muscovado sladkorja, limonin sok in timijan
- na koncu jih prelij z olivnim oljem in jih peci v pečici na funkciji žara pri 160 °C 35-45 minut (odvisno od velikosti paradižnikov)
- vmes nadrobi feta sir, drobno nasekljaj baziliko, grobo nasekljaj bučna semena in premešaj
- paradižnike odstrani iz pečice, čez njih razporedi mešanico s feta sirom in jih peci še 10 minut pri 160 °C
- postrezi še tople
Dober tek!