Ti pečeni paradižniki so božanski. Popolna mešanica sladkobe, kisline in umamija bo eksplodirala v tvojih ustih. Zaključeni so z mešanico feta sira, nasekljane bazilike in bučnih semen. Odlično se obnesejo kot predjed, priloga ali lahka večerja s spremljavo pečenega krompirja.

Sestavine za 3-4 osebe:

  • 6 zrelih večjih paradižnikov
  • žlica muscovado sladkorja (ali rjavega, če nimaš tega)
  • 200 g feta sira
  • pest sveže bazilike
  • pest oluščenih bučnih semen
  • žlica timijana
  • sok polovice limone
  • olivno olje
  • sol in poper

Priprava:

  1. paradižnike operi in jih prereži po dolžini na dve polovici
  2. polovice paradižnikov razporedi po pekaču
  3. nato jih posoli, popraj, dodaj malce muscovado sladkorja, limonin sok in timijan
  4. na koncu jih prelij z olivnim oljem in jih peci v pečici na funkciji žara pri 160 °C 35-45 minut (odvisno od velikosti paradižnikov)
  5. vmes nadrobi feta sir, drobno nasekljaj baziliko, grobo nasekljaj bučna semena in premešaj
  6. paradižnike odstrani iz pečice, čez njih razporedi mešanico s feta sirom in jih peci še 10 minut pri 160 °C
  7. postrezi še tople

Dober tek!