Polnjene bucke z mletim mesom

Polnjene Bučke z mletim mesom, zelenjavo in mozzarello

Polnjene bučke so odlično uranotežena jed, ki ne zahteva veliko truda in časa. K bučkam se prileže marsikatera zelenjava tako, da je to odličen recept ko moramo pospraviti hladilnik.

Polnjene bucke z mletim mesom

Namesto mletega mesa lahko uporabimo nariban tofu, sejtan ali lečo.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 4 bučke
  • 300 g mletega mesa
  • 2 paradižnika
  • 1 paprika
  • 200 g naribane mozzarelle
  • 1 čž origana
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • drobnjak
  • sol
  • poper
  • suhi paradižnik

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula pozlati, dodamo sesekljan česen, na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano papriko. Zelenjavo pražimo slabih 5 minut.
  2. Dodamo mleto meso in pražimo toliko časa, da meso spusti vodo.
  3. Začinimo s soljo, poprom in origanom. Premešamo in odstavimo.
  4. Bučkam odrežemo zaobljen del po dolžini in jo izdolbemo do sredine. Odrezano meso bučk nasekljamo in ga primešamo k mesno zelenjavnem nadevu. zmešaj meso bučk z mesom in dodaj tretjino naribane mocarele
  5. Bučke napolnemo z nadevom in čez posujemo naribano mozzarello.
  6. Pečemo jih 30 minut pri 180 °C (ali 160 °C z ventilacijo).
  7. Pečene bučke potresemo s sesekljanim drobnjakom in suhimi paradižniki.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi