Polnjene Bučke z mletim mesom, zelenjavo in mozzarello
Polnjene bučke so odlično uranotežena jed, ki ne zahteva veliko truda in časa. K bučkam se prileže marsikatera zelenjava tako, da je to odličen recept ko moramo pospraviti hladilnik.
Namesto mletega mesa lahko uporabimo nariban tofu, sejtan ali lečo.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 4 bučke
- 300 g mletega mesa
- 2 paradižnika
- 1 paprika
- 200 g naribane mozzarelle
- 1 čž origana
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- drobnjak
- sol
- poper
- suhi paradižnik
Priprava:
- V ponvi segrejemo žlico olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula pozlati, dodamo sesekljan česen, na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano papriko. Zelenjavo pražimo slabih 5 minut.
- Dodamo mleto meso in pražimo toliko časa, da meso spusti vodo.
- Začinimo s soljo, poprom in origanom. Premešamo in odstavimo.
- Bučkam odrežemo zaobljen del po dolžini in jo izdolbemo do sredine. Odrezano meso bučk nasekljamo in ga primešamo k mesno zelenjavnem nadevu. zmešaj meso bučk z mesom in dodaj tretjino naribane mocarele
- Bučke napolnemo z nadevom in čez posujemo naribano mozzarello.
- Pečemo jih 30 minut pri 180 °C (ali 160 °C z ventilacijo).
- Pečene bučke potresemo s sesekljanim drobnjakom in suhimi paradižniki.