Pica calzone s špinačo (prepognjena pica)
Pica calzone je kot velik topel sendvič, ki nas pocrklja s hrustljavim testom in slastnim spinačnim nadevom. Seveda je najboljši del stopljen sir, ki se vleče v dolgih nitih med vsakim grižljajem.
Za nadev laho uporabimo marsikaj vendar moramo paziti, da ga ni preveč saj lahko postane prezahtevno za jesti. Najbolj pogosta je kombinacija okusov vsebuje paradižnike, mozzarello, ricoto, zelenjavo in meso.
Pica calzone bo popestrila marsikatero zabavno druženje tako, saj je lahko odličen topel ali hladen prigrizek.
Količina: 1 porcija / Čas priprave: 30 minut + čas vzhajanja / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
Testo:
- 150 g ostre moke
- 0,6 dl mlačne vode
- pol zavojčka suhega kvasa
- žlička soli
- dve žlici olivnega olja
Nadev:
- 200 g mlade špinače
- 200 g mozzarelle
- žlica origana
- 3 žlice paradižnikovih pelatov
- eno jajce
Priprava:
- Za testo zmešaj vse sestavine, jih zamešaj v testo in gneti 5 minut
- Pusti vzhajati eno uro na toplem
- Vmes na ponvi na hitro pokuhaj oprano mlado špinačo in ji vmešaj jajce
- Testo razvaljaj, na polovico razporedi pelate, origano, špinačo in mozzarello
- Testo nato prepogni čez nadev, robove testa stisni skupaj in jih zavihaj, da med peko nadev ne bo ušel
- Naredi nekaj zarez na vrhu testa, da spustiš paro med peko in peci 20 minut pri 200 °C
Dober tek!