Pizza calcone s špinačo (prepognjena pica)
Pizzo lahko pripraviš na veliko načinov. Najbolj pogosta je klasična z dodatki razporejenimi po soljenem testu za kruh. Calcone je prepognjena različica, ki jo lahko nadevaš s številnimi sestavinami. Tokrat vegetarijanska različica z mlado špinačo.
Sestavine za eno osebo:
Testo:
- 150 g ostre moke
- 0,6 dl mlačne vode
- pol zavojčka suhega kvasa
- žlička soli
- dve žlici olivnega olja
Nadev:
- 200 g mlade špinače
- 200 g mozzarelle
- žlica origana
- 3 žlice paradižnikovih pelatov
- eno jajce
Priprava:
- Za testo zmešaj vse sestavine, jih zamešaj v testo in gneti 5 minut
- Pusti vzhajati eno uro na toplem
- Vmes na ponvi na hitro pokuhaj oprano mlado špinačo in ji vmešaj jajce
- Testo razvaljaj, na polovico razporedi pelate, origano, špinačo in mozzarello
- Testo nato prepogni čez nadev, robove testa stisni skupaj in jih zavihaj, da med peko nadev ne bo ušel
- Naredi nekaj zarez na vrhu testa, da spustiš paro med peko in peci 20 minut pri 200 °C
Dober tek!
Tvoja ocena šteje