Pizzo lahko pripraviš na veliko načinov. Najbolj pogosta je klasična z dodatki razporejenimi po soljenem testu za kruh. Calcone je prepognjena različica, ki jo lahko nadevaš s številnimi sestavinami. Tokrat vegetarijanska različica z mlado špinačo.

Sestavine za eno osebo:

Testo:

  • 150 g ostre moke
  • 0,6 dl mlačne vode
  • pol zavojčka suhega kvasa
  • žlička soli
  • dve žlici olivnega olja

Nadev:

  • 200 g mlade špinače
  • 200 g mozzarelle
  • žlica origana
  • 3 žlice paradižnikovih pelatov
  • eno jajce

Priprava:

  1. Za testo zmešaj vse sestavine, jih zamešaj v testo in gneti 5 minut
  2. Pusti vzhajati eno uro na toplem
  3. Vmes na ponvi na hitro pokuhaj oprano mlado špinačo in ji vmešaj jajce
  4. Testo razvaljaj, na polovico razporedi pelate, origano, špinačo in mozzarello
  5. Testo nato prepogni čez nadev, robove testa stisni skupaj in jih zavihaj, da med peko nadev ne bo ušel
  6. Naredi nekaj zarez na vrhu testa, da spustiš paro med peko in peci 20 minut pri 200 °C

 

Dober tek!