Brownie pita

Brownie pita

Brownie pita je kombinacija dveh odličnih sladic. Hrustljavo krhko testo, ki kot osnova za pito izvrstno dopolni mehko brownie sredico z dodanimi koščki čokolade. Osnova za pito je sestavljena iz piškotov in oreščkov in je ni potrebno pečti.

Brownie pita

Brownie pita bo prava izbira za vse čokoholike, najbolje pa si jo je privoščiti s kepico sladoleda.

V sodelovanju z Gorenjko.

Količina: 16 kosov / Čas priprave: 80 minut + čas ohlajanja / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za piškotno osnovo:

  • 200 g maslenih piškotov
  • 100 g mletih pekanovih orehov
  • 110 g masla
  • ¼ žličke soli

Sestavine za brownie nadev:

  • 20 g temnega kakava
  • 110 g vroče vode
  • 85 g masla
  • 55 g olja
  • 140 g temne čokolade Gorenjka chef 70 %
  • 90 g belega sladkorja
  • 90 g rjavega sladkorja muscovado
  • 1 jajce L
  • 2 rumenjaka L
  • 1 ½ žličke vanilijevega ekstrakta
  • 100 g moke
  • 1 žlička soli
  • 160 g mlečne čokolade Gorenjka
Brownie pita

Priprava:

  1. V skledi skupaj zmešamo mlete piškote, mlete pekane, stopljeno maslo in sol.
  2. Piškotno osnovo prestavimo v pekač za pito (25 cm) in ga enakomerno razporedimo po pekaču. Pri oblikovanju osnove si pomagamo z žlico ali rokami.
  3. Pekač s piškotnim testom prestavimo v zamrzovalnik za 20-30 minut.
  4. V večjo skledo stresemo temni kakav in ga zmešamo z vročo vodo.
  5. H kakavu dodamo maslo, olje in nadrobljeno temno čokolado.
  6. Skledo postavimo nad vodno kopel, da stopimo čokolado. Ko imamo tekočo in gladko čokoladno zmes, skledo odstavimo z vodne kopeli.
  7. K čokoladni masi primešamo beli in rjavi sladkor.
  8. Z metlico vmešamo jajce, rumenjaka in vanilijev ekstrakt.
  9. Dodamo moko, sol in dobro premešamo z metlico, da dobimo gosto in sijočo maso.
  10. Na koncu vmešamo še grobo sesekljano mlečno čokolado.
  11. Čokoladno maso vlijemo v ohlajen pitin pekač.
  12. Brownie pito pečemo 25 minut pri 175°C.
  13. Pečeno pito na pultu ohladimo na sobno temperaturo nato jo postavimo v hladilnik za 1 uro. Tako bo sredica ostala prijetno mehka in sočna.
  14. Pito postrežemo skupaj s kepico stepene smetane ali vanilijevega sladoleda.
Brownie pita

Nasveti:

Pito postrežemo s kepico sladoleda, saj bo kontrast hladno / toplo dodal zanimivo noto. Poleg tega se sladoled lepo poveže tako s piškoti, kot brownie osnovo. Priporočam vanilijevega.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi