Ledena vroča čokolada

Ledena vroča čokolada

Ledena vroča čokolada ima svilnato teksturo, ki je ravno prav gosta za nežne požirke. Začimbe in rum dodata pikantnost, ki pogrejeta več kot le naše hladne roke. Za slasten zaključek poskrbi hladna sladka smetana, ki da čudovit kontrast vroči čokoladi, kot ogenj in led.

Ledena vroča čokolada

Ledena vroča čokolada se pripravi hitro in prav tako hitro jo tudi zmanjka. Za bolj gosto teksturo ji primešamo jedilni škrob, za bolj globok okus pa poleg kvalitetne čokolade dodamo še mešanico začimb. S poprom začinjena temna čokolada nas prijetno poživi a hkrati ravno prav posladka. Vsekakor pazimo, da smetano dobro ohladimo ter da jo stepamo raje manj kot več, da dobimo gosto a tekočo plast ledene smetane.

Recept je nastal v sodelovanju z Gorenjko.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 25 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 10 poprovih zrn
  • 2 kardamoma
  • cimetova palčka
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 125 g temne čokolade Gorenjka chef 70%
  • 1 žlica jedilnega škroba in 2 žlici mleka
  • 80 ml ruma
  • 240 g sladke smetane 

Priprava:

  1. V lonec z mlekom dodamo poprova zrna, strta kardamomova semena in cimetovo palčko.
  2. Mleko počasi segrejemo do vretja nato ga odstavimo z ognja in odstranimo začimbe.
  3. Lonec vrnemo nazaj na nizek ogenj in primešamo rjavi sladkor ter nalomljeno čokolado. Med segrevanjem občasno premešamo.
  4. V skodelici zmešamo jedilni škrob z mlekom in ga prilijemo h vroči čokoladi.
  5. Kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da se čokolada zgosti oziroma oprime hrbtne strani žlice.
  6. Odstavimo z ognja in prilijemo rum.
  7. Dobro ohlajeno sladko smetano stepemo le toliko, da se zgosti in ostane tekoča.
  8. Vročo čokolado vlijemo v skodelice in čez nalijemo ledeno smetano.
  9. Okrasimo jo z ostružki čokolade in piškotom.

Nasveti:

Za vročo čokolado priporočam tudi uporabo čokolade Mistica 75% Gorenjka.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi