Hitri rezanci po azijsko

Hitri rezanci po azijsko

Hitri rezanci po azijsko so za prste obliznit in zelo priročen recept. Pripravljeni so v manj kot pol ure in v jed lahko vključimo vso pisano zelenjavo, ki jo imamo pri roki.

Hitri rezanci po azijsko

Hitri rezanci po azijsko so zabavna mešanica domačih in azijskih okusov. Za azijske okuse poskrbijo slastni ramen rezanci, sojina omaka in sezamovo olje, ki da jedi prav poseben okus. Smetana za kuhanje naredi zelo kremno omako, ki  čudovito oblije vse sestavine v ponvi. Ne pozabite na arašide in čili, saj ustvarijo nepogrešljive hrustljave in pikantne grižljaje.

Količina: 2 osebi / Čas priprave: 25 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti (na 100 ml) 
Energetska vrednost 441 kcal
Beljakovine1 g
Ogljikovi hidrati114 g
Maščobe1 g

Sestavine:

  • 2 žlici olja
  • 70 g pora
  • 2 stroka česna
  • 250 g šampinjonov
  • velika rdeča paprika
  • 140 g sladke koruze
  • 2-3 žlice sojine omake
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 120 g ramen rezancev
  • žlička sezamovega olja
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • svež čili
  • arašidi
  • sveža bazilika

Priprava:

  1. V večji ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo por narezan na tanke rezine.
  2. Ko se por zmehča dodamo sesekljane stroke česna. Pražimo toliko časa, da zadiši.
  3. Dodamo šampinjone in rdečo papriko narezane na tanjše rezine. Premešamo in pražimo 5-7 minut na zmernem ognju.
  4. Dodamo koruzo, sojino omako in smetano za kuhanje. Premešamo in kuhamo 4-5 minut, na nižjem ognju.
  5. Medtem v loncu zavremo vodo in vanjo stresemo ramen rezance. Kuhamo jih 2 minuti na nizkem ognju. Nato jih odcedimo in prestavimo v ponev z zelenjavo.
  6. Vse skupaj premešamo ter začinimo s sezamovim oljem in črnim poprom.
  7. Ponev odstavimo z ognja in serviramo rezance.
  8. Postrežemo jih skupaj s svežim čilijem, arašidi in baziliko.
Hitri rezanci po azijsko

Nasveti:

Če želimo pripraviti vegansko verzijo recepta smetano za kuhanje nadomestimo s kokosovim mlekom iz pločevinke.

K rezancem lahko dodamo meso, odlično se poda piščanec ali mleto mešano meso.

Za še bolj azijsko obarvano jed lahko kuhano smetano nadomestimo z vodo od testenin in jajcem. Povečamo tudi količino sojine omake in sezamovega olja.

Posusi še bogate toast šnite in lemon ginger blast.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi