Danska jabolčna torta v kozarcu

Danska jabolčna torta v kozarcu

Danska jabolčna torta v kozarcu je preprosta sladica, pripravljena iz pokuhanih jabolk, karameliziranih ovsenih kosmičev in grškega tipa jogurta.

Danska jabolčna torta v kozarcu

Danska jabolčna torta v kozarcu je okusna sladica, ki jo lahko pripravimo v obliki torte ali zloženke v kozarcu. Jaz sem smetano zamenjal z grškim tipom jogurta in vse skupaj pripravil v bolj zdravi obliki. To je sladica, ki si jo lahko privoščite tudi za zajtrk. Tudi, če ne boste poskusili pripraviti celega recepta vam priporočam, da naredite karemelizirane ovsene kosmiče. Super bodo tudi kot takšni v obliki dodatka k granolam ali recimo energijskim ploščicam. Njami.

Vsebino omogoča Natura.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 25 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 500 g olupljenih narezanih mešanih jabolk
  • 2 zavojčka vanilijinega sladkorja
  • 2 žlici vode
  • 30 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 400 g grškega tipa jogurta
  • drobljene pistacije

Priprava:

  1. V lonec stresemo narezana jabolka, vanilijin sladkor in 2 žlici vode. Premešamo, pokrijemo in dušimo 10 minut na manjšem srednjem ognju. Vmes nekajkrat premešamo.
  2. Pokuhana jabolka odstavimo z ognja in ohladimo.
  3. V drugem loncu stopimo maslo in dodamo sladkor. Premešamo in kuhamo na nizkem srednjem ognju toliko časa, da se sladkor stopi.
  4. Nato odstavimo lonec z ognja in v karamelo vmešamo ovsene kosmiče.
  5. Štiri manjše kozarčke napolnimo z dvema plastema jabolk in karamelnih ovsenih kosmičev. Zadnjo plast kosmičev pokrijemo z grškim jogurtom in drobljenimi pistacijami.
  6. Kozarčke pred postrežbo na hitro ohladimo.
Danska jabolčna torta v kozarcu

Nasveti:

V kolikor želite vegansko različico recepta jogurt zamenjajte z rastlinskim in karamelo pripravite na kokosovem olju, namesto na maslu.

Bi radi bolj dekadentno sladico? Grški tip jogurta zamenjajte s stepeno smetano z dodatkom vanilije.

Poskusite tudi sirnike in presni ferrero rocher iz petih sestavin.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi