Čufti so nekaj najboljšega, kadar jih postrežemo s paradižnikovo omako in pire krompirjem. Ta recept pa je za vegi različico čuftov, pripravljenih na osnovi kuhane čičerike in gobic.

Sestavine za čufte:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g šampinjonov
  • 4 stroki česna
  • 1,5 žličke soli
  • Začimbe (kurkima, dimljena rdeča paprika, timijan, origano)
  • 500 g kuhane čičerike
  • 80-100 g drobtin
  • 1 l začinjene paradižnikove omake

Priprava vegi čuftov:

  1. Popraži nasekljano čebulo ter česen, praži toliko časa, da postekleni, nato dodaj še nasekljane gobice, sol in začimbe. Praži dobrih pet minut na visokem ognju, da večina tekočine izpari.
  2. Pražene gobe in čičeriko zmešaj v mešalniku, pazi, da ostanejo še manjši koščki zelenjave, ne želimo pireja
  3. Zmesi dodaj še drobtine in začini po okusu
  4. Oblikuj za golf žogico velike čufte, položi jih na pekač obložen s peki papirjem in peči 40 minut na 180 ºC. (Na polovici je priporočljivo, če jih obrneš).
  5. Ko so kroglice pečene jih vmešaj v vročo paradižnikovo omako ter takoj postrezi.

Nasvet:

Čufte lahko pred pečenjem v pečici popražiš na olju.

Dober tek!