Vegi čufti s paradižnikovo omako

Čufti so nekaj najboljšega, kadar jih postrežemo s paradižnikovo omako in kremnim pire krompirjem. Vegi čufti so brezmesna različica čuftov, pripravljenih na osnovi kuhane čičerike in gobic.

Vegi čufti s paradižnikovo omako so super slastna in udobna jed, ki se jo s težko naveličam. Čvrsti in sočni čufti, obdani s sladko kislo paradižnikovo omako so prava eksplozija okusov ob katerih seveda ne sme manjkati pire krompir. Nikoli ni problem, če nam ostane čuft ali dva, saj so odlični tudi dan kasneje, zakopani med plasti kruha, sira in mlade špinače.

Količina: 16 čuftov (4 osebe)/ Čas priprave: 60 minut/ Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za čufte:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g šampinjonov
  • 4 stroki česna
  • 1,5 žličke soli
  • 1 žlička kurkume,
  • 2 žlički dimljene rdeče paprike,
  • 1/2 žličke timijan
  • 1 žlička origana
  • 500 g kuhane čičerike
  • 80-100 g drobtin
  • 1 l začinjene paradižnikove omake

Priprava vegi čuftov:

  1. V večji ponvi segrejemo olje in na njem popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni dodamo sesekljan česen in pražimo 1,2 minut, da zadiši.
  2. Dodamo sesekljane šampijone, sol, kurkumo, dimljeno papriko, timijan in origano. Pražimo dobrih pet minut na višjem ognju, da večina tekočine izpari. Vmes večkrat premešamo.
  3. Pražene gobe in čičeriko prestavimo v mešalnik in pulziramo, da dobimo drobne koščke ne pa pireja.
  4. K zmesi dodamo drobtine in po potrebi dodatno začinimo s soljo in preostalimi začimbami. Dobro premešamo.
  5. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti žogic za golf. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih pečemo 40 minut na 180 ºC. Na polovici peke jih obrnemo. priporočljivo.
  6. Ko so kroglice pečene jih vmešamo v vročo paradižnikovo omako in postrežemo s poljubno prilogo.

Nasveti:

Čufte lahko pred pečenjem v pečici popražimo na olju.

Čufti se naslednji dan odlično znajdejo tudi v bogatem sendviču z brijem, paradižnikom in mlado špinačo.

Poskusi še polnjene paprike in jurčkove hlebčke s tahinijem.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi