Čokoladni puding s smetano

Čokoladni puding s smetano je domača različica pudinga, ki vas bo totalno navdušila. Resnično poln okus čokolade in božanska kremasta tekstura sta nepremagljiv tandem. Vse skupaj postrežemo kot se spodobi, s stepeno sladko smetano. Mmm.

Čokoladni puding sem jedel praktično polovico svojih otroških let. Ponavadi kar kupljenega, tistega iz kozarčka. Prav ta puding je bil razlog zakaj sem se lotil priprave te poslastice kar doma. Saj veš, domače je vedno najboljše, poleg tega pa lahko dodamo še več čokolade.

Količina: 4-6 pudingov / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za čokoladni puding:

  • 430 ml polnomastnega mleka
  • 140 ml smetane za stepanje
  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 30 g koruznega škroba
  • 15 g temnega kakava v prahu
  • 60 g temne čokolade
  • 0,3 dl amareta (opcijsko)
  • ščep soli

Za povrh:

  • 200 ml smetane za stepanje

Priprava:

  1. Mleko in smetano zlijemo v lonec, premešamo in segrejemo skoraj do vretja na nizkem ognju. Bodimo pozorni, da mleko ne prekipi.
  2. Vmes v skledo ubijemo tri jajca, dodamo ščep soli in razžvrkljamo. Primešamo še sladkor in vse skupaj premešamo z metlico.
  3. Skozi cedilo presejemo koruzni škrob in kakav. Dobro premešamo.
  4. Vroče mleko odstavimo in ga četrtino počasi in postopoma primešamo k jajčni mešanici. Vseskozi mešamo.
  5. Preostalo mleko v loncu pristavimo nazaj na štedilnik in prilijemo temperirano jajčno mešanico.
  6. Segrevamo in mešamo toliko časa, da se puding zgosti. Približno 5 minut.
  7. Temno čokolado nadrobimo v skledo in čez precedimo kuhan puding. Dodamo amareto in premešamo. Vlijemo v kozarčke.
  8. Ko se puding ohladi ga prekrijemo s stepeno sladko smetano.
Čokoladni puding s smetano

Nasveti:

Puding lahko shranimo tudi v kozarček in ga nekaj dni pokritega hranimo v hladilniku.

Želiš puding s kavo in čokolado? Preprosto, k mleku primešaj žlico instant kave.

Poskusite tudi slani kolač s sirom, papriko in paradižnikom in veganski sendvič z avokadom in koromačem.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi