Špageti v kurkumini omaki s parmezanom

Špageti v kurkumini omaki s parmezanom

Špageti v kurkumini omaki s parmezanom so hitro pripravljen obrok, skuhan v pičlih 15 minutah. Kremna kurkumina omaka ima izredno prijeten okus, ki ga dopolni riban parmezan.

Špageti v kurkumini omaki s parmezanom

K jedi lahko dodamo tudi koščke praženih piščančjih prsi ali kozice. Jaz pa si jo najraje privoščim kar v vegi različici. Obvezno postrežemo s sveže mletim črnim poprom, saj se ta lepo prileže h kurkumi in bolje aktivira njene zdravilne lastnosti.

Recept je nastal v sodelovanju začimbami Maestro.

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 220 g špagetov no.7 Zlato polje
  • žlica olivnega olja
  • žlica masla
  • 1 manjša čebula
  • 1 ½ žličke česnove paste Vegeta natur (3 stroki česna)
  • 160 ml smetane za kuhanje
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 120 ml vode od testenin
  • 1 ½ žličke limoninega soka
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke črnega popra

Priprava:

  1. V vrelo slano vodo stresemo špagete in jih kuhamo 8 minut.
  2. V ponvi segrejemo olivno olje in stopimo maslo.
  3. Dodamo drobno sesekljano čebulo in jo posteklenimo.
  4. Dodamo česnovo pasto in pražimo dobri dve minuti.
  5. Prilijemo smetano za kuhanje, dodamo nariban parmezan in mleto kurkumo.
  6. Premešamo ter dodamo limonin sok in vodo od špagetov.
  7. V omako položimo špagete, dodamo sol in poper ter dobro premešamo.
  8. Špagete postrežemo s svežimi listi bazilike.

Nasveti:

  • Poleg špagetov lahko postrežemo koščke piščančjih prsi ali kozice.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi