Špageti v kurkumini omaki s parmezanom
Špageti v kurkumini omaki s parmezanom so hitro pripravljen obrok, skuhan v pičlih 15 minutah. Kremna kurkumina omaka ima izredno prijeten okus, ki ga dopolni riban parmezan.
K jedi lahko dodamo tudi koščke praženih piščančjih prsi ali kozice. Jaz pa si jo najraje privoščim kar v vegi različici. Obvezno postrežemo s sveže mletim črnim poprom, saj se ta lepo prileže h kurkumi in bolje aktivira njene zdravilne lastnosti.
Recept je nastal v sodelovanju začimbami Maestro.
Količina: 2 porciji / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 220 g špagetov no.7 Zlato polje
- žlica olivnega olja
- žlica masla
- 1 manjša čebula
- 1 ½ žličke česnove paste Vegeta natur (3 stroki česna)
- 160 ml smetane za kuhanje
- 50 g naribanega parmezana
- 1 žlička mlete kurkume
- 120 ml vode od testenin
- 1 ½ žličke limoninega soka
- ½ žličke soli
- ¼ žličke črnega popra
Priprava:
- V vrelo slano vodo stresemo špagete in jih kuhamo 8 minut.
- V ponvi segrejemo olivno olje in stopimo maslo.
- Dodamo drobno sesekljano čebulo in jo posteklenimo.
- Dodamo česnovo pasto in pražimo dobri dve minuti.
- Prilijemo smetano za kuhanje, dodamo nariban parmezan in mleto kurkumo.
- Premešamo ter dodamo limonin sok in vodo od špagetov.
- V omako položimo špagete, dodamo sol in poper ter dobro premešamo.
- Špagete postrežemo s svežimi listi bazilike.
Nasveti:
- Poleg špagetov lahko postrežemo koščke piščančjih prsi ali kozice.
Dober tek!