Rikotine palačinke s špinačo

Rikotine palačinke s špinačo

Rikotine palačinke s špinačo so mehke in puhaste palačinke, ki jih boste z veseljem zmazali za zajtrk ali malico. Odlično se tudi pogrejejo v mikrovalovni pečici, če jih pripravimo nekoliko več in jih shranimo za naslednji dan.

Rikotine palačinke s špinačo

Zajtrki so moji najljubši obroki, le kaj je lepšega od mize, polno obložene z dobrotami. Te palačinke sodijo med njih. Mladi špinači lahko primešamo tudi svežo baziliko, peteršilj ali koriander, če želimo nekoliko bolj zeliščno različico jedi.

Pri receptu sem uporabil mešalnik Kenwood MultiPro GO.

Količina: 6-8 palačink / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za palačinke:

  • žlička olivnega olja
  • 3 stroki česna
  • 100 g mlade špinače
  • 250 g rikote
  • 40 g parmezana
  • 30 g stopljenega masla
  • 3 jajca
  • 50 g moke
  • žlička bazilike
  • ¾ žličke soli
  • ¼ žličke črnega popra
  • žlička limonine lupinice

Priprava:

  1. V ponvi na žlički olja popražimo sesekljane stroke česna.
  2. Dodamo mlado špinačo in pražimo toliko časa, da uveni in vsa voda izhlapi.
  3. V mešalnik damo riban parmezan, špinačo s česnom, rikoto, stopljeno maslo, 3 rumenjake, moko, baziliko, sol, poper in limonino lupinico. S pulziranjem zmešamo vse sestavine.
  4. Maso prelijemo v večjo skledo.
  5. Tri beljake stepemo v čvrsti sneg in ga vmešamo v rikotino maso.
  6. V neoprijemljivi ponvi segrejemo žličko olivnega olja.
  7. V ponev damo 2-3 žlice palačinkine mase in jo rahlo razmažemo v obliko palačinke. Palačinke pečemo na nižjem zmernem ognju približno 4 minute, vmes jih obrnemo.
  8. Palačinke postrežemo tople s poljubno prilogo.

Nasveti:

Poleg palačink se odlično prileže popečena slanina, pršut, dimljen losos, zrnati sir, češnjevi paradižniki, …

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi