Slastni mehki browniji - topijo se v ustih

Slastni mehki browniji – topijo se v ustih

Browniji, ki se kar stopijo v ustih. Mehka sredica, hrustljava skorja in 100 % čokoladna izkušnja. Kaj še čakaš? Ta recept bo med tvojimi priljubljenimi.

Slastni mehki browniji - topijo se v ustih

Browniji pridejo prav takrat, ko na hitro potrebuješ nekaj sladkega. Vedno znova uspejo in vedno znova jih zmanjka v hipu. Ponavadi še, ko so topli.

Količina: 6-8 kock brownijev / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 180 g kristalnega sladkorja
  • 85 g bele moke (tip 500)
  • 3 jajca
  • 3 žlice kokosovega olja
  • pol žličke soli
  • polovico zavojčka pecilnega praška

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (20 x 20 cm), ki ga obložimo s papirjem za peko.
  2. V skledi skupaj zmešamo moko,pecilni prašek in sol.
  3. V drugo skledo nalomimo čokolado, dodamo malo in kokosovo olje. Postavimo nad vodno kopel in vse skupaj stopimo.
  4. K topli stopljeni čokoladi primešamo sladkor, da se čim bolj raztopi.
  5. Dodamo še jajca in dobro premešamo.
  6. Maso za brownije vlijemo v pripravljen pekač.
  7. Brownije pečemo 35-40 minut.
  8. Pečene brownije hladimo 20 minut nato se jih pa lotimo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi