Slastni mehki browniji – topijo se v ustih
Browniji, ki se kar stopijo v ustih. Mehka sredica, hrustljava skorja in 100 % čokoladna izkušnja. Kaj še čakaš? Ta recept bo med tvojimi priljubljenimi.
Browniji pridejo prav takrat, ko na hitro potrebuješ nekaj sladkega. Vedno znova uspejo in vedno znova jih zmanjka v hipu. Ponavadi še, ko so topli.
Količina: 6-8 kock brownijev / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 200 g temne čokolade
- 100 g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 180 g kristalnega sladkorja
- 85 g bele moke (tip 500)
- 3 jajca
- 3 žlice kokosovega olja
- pol žličke soli
- polovico zavojčka pecilnega praška
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (20 x 20 cm), ki ga obložimo s papirjem za peko.
- V skledi skupaj zmešamo moko,pecilni prašek in sol.
- V drugo skledo nalomimo čokolado, dodamo malo in kokosovo olje. Postavimo nad vodno kopel in vse skupaj stopimo.
- K topli stopljeni čokoladi primešamo sladkor, da se čim bolj raztopi.
- Dodamo še jajca in dobro premešamo.
- Maso za brownije vlijemo v pripravljen pekač.
- Brownije pečemo 35-40 minut.
- Pečene brownije hladimo 20 minut nato se jih pa lotimo.
Dober tek!