Marcipanove lunice spadajo med ene izmed bolj preprostih piškotov in ravno preprosto je ponavadi najboljše. Prijeten okus marcipana v družbi temne čokolade je izven tega sveta. Poskusite in se prepričajte, šli bodo kot za stavo.

Marcipanove lunice sem našel med brskanjem po malce drugačnih piškotih. Takoj, ko sem jih našel sem jih šel poskusit naredit. Marcipan imam namreč rad že od otroštva, sploh v obliki dekoracij na rojstnodnevnih tortah.

Lunice so izpadle kot prijetno presenečenje. Po sestavinah sodeč sem pričakoval bolj mehke piškote in to tudi so. Imajo pa fino rahlo hrustljavo skorjico, za katero poskrbi glazura iz rumenjakov in vode. Mislim, da ti piškoti ne smejo manjkati na praznično obloženih mizah.

Marcipanove lunice

Čas priprave: 50 minut / Količina: 30 piškotov / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za piškote:

  • 225 g marcipana
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 85 g mandljeve moke
  • 40 g moke
  • en beljak
  • en rumenjak (plus žlica vode)
  • 120 g temne čokolade
  • ščep soli

Postopek:

  1. V skledi zmešamo vse sestavine razen čokolade in rumenjaka.
  2. Pregnetemo v maso za piškote.
  3. Pokrijemo s folijo in prestavimo v hladilnik za približno 20 minut.
  4. Vmes segrejemo pečico na 150 stopinj C.
  5. Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo.
  6. K rumenjaku primešamo žlico vode in premešamo.
  7. Oblikujemo piškote v obliki lunic.
  8. Piškote nato premažemo z rumenjakom in pečemo 15 minut pri 150 stopinjah C.
  9. Piškote ohladimo in konce namočimo v stopljeno čokolado.
  10. Prestavimo na rešetke in počakamo, da se čokolada strdi.

Nasveti:

Mandljeve piškote lahko še dodatno obložimo z mandljevimi lističi. Ti bodo dodali še en nivo hrustljavosti.

V kolikor se vam masa za piškote med oblikovanjem prijema na dlani, preprosto uporabite nekaj sladkorja v prahu, si z njim prekrijte dlani in piškoti se ne bodo več lepili na roke.

Poskusite tudi cakepopse s piškoti ali enostavne presne čoko kokosove kroglice.

Dober tek!