Domači indijančki
Pripravi domače indijančke. Slastni in pisani, dobesedno stopijo se v ustih. Hrustljavi piškot in mehka krema sta preprosto nebeško dobra kombinacija.
SESTAVINE
- 6 beljakov
- 250 g sladkorja
- žlička pecilnega praška
- 100 g temne čokolade
- 100 g masla
- paket poljubnih piškotov
- mrvice
PRIPRAVA
- v lonec vlij vodo in jo segrej skoraj do vretja
- v drugo posodo vlij beljake, dodaj sladkor in pecilni prašek in pet minut stepaj nad vodno kopeljo
- z električnim mešalnikom stepaj beljake dokler ne nastane sneg (pričnejo se oblikovati vrhovi beljakov)
- sneg prenesi v dresirno vrečko in na pladenj razporedi piškote
- oblikuj nekje 3 centimetre visoke indijančke
- postavi v zamrzovalnik za vsaj eno uro
- pripravi ganache (stopi čokolado in maslo, premešaj)
- zamrznjene indijančke prelij ali potopi v ganache in posipaj z mrvicami
- ponovno postavi v zamrzovalnik
Indijančke hrani v hladilniku. Snegu lahko vmešaš tudi poljubne arome.
Dober tek!