Pripravi domače indijančke. Slastni in pisani, dobesedno stopijo se v ustih. Hrustljavi piškot in mehka krema sta preprosto nebeško dobra kombinacija.

SESTAVINE

  • 6 beljakov
  • 250 g sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • paket poljubnih piškotov
  • mrvice

PRIPRAVA

  1. v lonec vlij vodo in jo segrej skoraj do vretja
  2. v drugo posodo vlij beljake, dodaj sladkor in pecilni prašek in pet minut stepaj nad vodno kopeljo
  3. z električnim mešalnikom stepaj beljake dokler ne nastane sneg (pričnejo se oblikovati vrhovi beljakov)
  4. sneg prenesi v dresirno vrečko in na pladenj razporedi piškote
  5. oblikuj nekje 3 centimetre visoke indijančke
  6. postavi v zamrzovalnik za vsaj eno uro
  7. pripravi ganache (stopi čokolado in maslo, premešaj)
  8. zamrznjene indijančke prelij ali potopi v ganache in posipaj z mrvicami
  9. ponovno postavi v zamrzovalnik

Indijančke hrani v hladilniku. Snegu lahko vmešaš tudi poljubne arome.

Dober tek!