Hruškov chutney
Chutney je odlična priloga mesnim in zelenjavnim jedem. Rahlo pikanten, sladko-kisel in igriv. Priloga, ki doda bogato zgodbo krožniku. Chutneyja lahko pripraviš nekoliko več in hraniš v hladilniku ali pa ga postrežeš takoj.
SESTAVINE
- 3 hruške
- 1 mlada čebula
- 3 žlice brusnic (ali rozin sultanin)
- 1 cm ingverja
- 2 žlici masla (ali kokosovega olja)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 3 žlice jabolčnega ali riževega kisa
- 1 dl belega vina (najbolje suhega)
- žlica curryja v prahu
- žlica paprike v prahu
- žlička čilija
- pol žličke cimeta
- pol žličke soli (ali po okusu)
- žlička popra
- pest svežega koriandra
PRIPRAVA
- v ponvi na maslu na hitro prepraži drobno nasekljano mlado čebulo in drobno nasekljan ingver
- dodaj kis, sladkor, vino, curry, brusnice, papriko v prahu, cimet, poper, sol in čili; dobro premešaj in kuhaj na rahlem ognju nekaj minut
- hruške olupi in nasekljaj na majhne kocke
- primešaj hruške in kuhaj toliko časa, da se zmehčajo in se tekočina reducira
- na koncu dodaj na drobno nasekljan koriander
Dober tek!