Presni lešnikovo čokoladni piškoti z belo čokolado
Enostavni in hitro pripravljeni presni piškoti preliti z belo čokolado. Zdravo sladkanje in neverjetna kombinacija okusov. Poskusi, ne bo ti žal.
SESTAVINE
- 200 g lešnikov
- 200 g datljev
- 50 g kakavovega masla (lahko nadomestiš s kokosovim)
- 50 g drobljenih kakavovih zrn
- 4 žlice kakava v prahu
- žlička vanilije v prahu
- 200 g bele čokolade
PRIPRAVA
- lešnike zmelji na drobno v mešalniku, če želiš jih lahko še prej popražiš in odstraniš lupinice tako, da jih povaljaš med vlažno kuhinjsko krpo
- mletim lešnikov dodaj datlje, stopljeno kakavovo maslo, kakav v prahu in vanilijo; dobro premešaj v mešalniku (dobiti moraš čimbolj enakomerno in drobno mleto zmes)
- lešnikovi masi ročno vmešaj drobljena kakavova zrna in premešaj
- na pekač položi papir za peko in razvaljaj maso za piškote na debelino pol centimetra; odstavi v hladilnik
- na vodni kopeli stopi belo čokolado in premaži čez maso za piškote
- pusti, da se ohladi (lahko v hladilniku) in nareži na poljubno velike kocke
Dober tek!