Porova juha s krompirjem in sirom
Kremna juha, ki pogreje želodec in srce. Postrezi s popečenim kosom kruha in nasmehom. Sestavine zadoščajo za dve do tri osebe.
SESTAVINE
- 2 srednje velika pora
- majhna čebula
- steblo zelene
- 2 krompirja
- 100 g kisle smetane
- 100 g brie sira
- strok česna
- 750 ml zelenjavne jušne osnove
- žlica masla
- timijan
- olivno olje
- poper
- sol po okusu
PRIPRAVA
- drobno nasekljaj čebulo in zeleno; por očisti in nasekljaj na tanke kolobarje
- v ponvi stopi maslo dodaj čebulo, zeleno in por, malo olivnega olja in malo vode; pokrij in pusti, da se duši približno 10 minut
- pripravi zelenjavno jušno osnovo, olupi in nakockaj krompir ter ga dodaj k jušni osnovi skupaj s timijanom in kuhaj 5 minut
- k jušni osnovi dodaj ostalo zelenjavo, kislo smetano in sir; premešaj in odstavi s štedilnika
- s paličnim mešalnikom toliko časa mešaj juho, dokler ne postane kremna
- v ponvi na olivnem olju popraži kruh
- juho postrezi z nekaj olivnega olja, sveže mletim poprom in popečenim kruhom
Dober tek!