Kremna juha, ki pogreje želodec in srce. Postrezi s popečenim kosom kruha in nasmehom. Sestavine zadoščajo za dve do tri osebe.

SESTAVINE

  • 2 srednje velika pora
  • majhna čebula
  • steblo zelene
  • 2 krompirja
  • 100 g kisle smetane
  • 100 g brie sira
  • strok česna
  • 750 ml zelenjavne jušne osnove
  • žlica masla
  • timijan
  • olivno olje
  • poper
  • sol po okusu

PRIPRAVA

  1. drobno nasekljaj čebulo in zeleno; por očisti in nasekljaj na tanke kolobarje
  2. v ponvi stopi maslo dodaj čebulo, zeleno in por, malo olivnega olja in malo vode; pokrij in pusti, da se duši približno 10 minut
  3. pripravi zelenjavno jušno osnovo, olupi in nakockaj krompir ter ga dodaj k jušni osnovi skupaj s timijanom in kuhaj 5 minut
  4. k jušni osnovi dodaj ostalo zelenjavo, kislo smetano in sir; premešaj in odstavi s štedilnika
  5. s paličnim mešalnikom toliko časa mešaj juho, dokler ne postane kremna
  6. v ponvi na olivnem olju popraži kruh
  7. juho postrezi z nekaj olivnega olja, sveže mletim poprom in popečenim kruhom

Dober tek!