Hrustljavi piščančji trakci, pečeni v pečici, premazani s čili BBQ omako. Kaj še manjka? Dober film in dobra družba. Sticky fingers nikoli ne razočarajo.

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • 3 jajca
  • skodelica moke
  • pol skodelice krušnih drobtin
  • pol skodelice instant polente
  • 6 žlic črnega sezama (lahko tudi navadnega)

ČILI OMAKA

  • 0,5 dl čili omake (v receptu uporabljena sriracha)
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • žlica česna v prahu
  • 2 dl vode
  • 150 g paradižnikovega koncentrata
  • žlica gorčice

VRTNA OMAKA

  • 150 g majoneze
  • 180 g kisle smetane
  • žlica česna v prahu
  • drobnjak
  • poper

Priprava

  1. piščančja prsa operi, nareži na prst debele trakove in posoli
  2. pomoči jih v moko, žvrkljana jajca in nato še v mešanico drobtin, polente in sezama
  3. pečico segrej na 220 °C
  4. pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piščančje trakove
  5. peci 20 – 25 minut z vključenim ventilatorjem pri 220 °C (oziroma dokler ne dobiš zlato rjave barve)
  6. vmes pripravi čili omako tako, da zmešaš vse sestavine v ponvi in segrevaš 5 minut na rahlem ognju (vmes ves čas mešaš)
  7. pripravi še vrtno omako tako da zmešaš vse sestavine in na drobno nasekljan drobnjak
  8. ko so sticky fingers pečeni jih premaži s čili omako, okrasi z drobnjakom ali mlado čebulo in postrezi z vrtno omako

Dober tek!

 

 

Tvoja ocena šteje