Piščančji sticky fingers s črnim sezamom
Hrustljavi piščančji trakci, pečeni v pečici, premazani s čili BBQ omako. Kaj še manjka? Dober film in dobra družba. Sticky fingers nikoli ne razočarajo.
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi
- 3 jajca
- skodelica moke
- pol skodelice krušnih drobtin
- pol skodelice instant polente
- 6 žlic črnega sezama (lahko tudi navadnega)
ČILI OMAKA
- 0,5 dl čili omake (v receptu uporabljena sriracha)
- 5 žlic rjavega sladkorja
- žlica česna v prahu
- 2 dl vode
- 150 g paradižnikovega koncentrata
- žlica gorčice
VRTNA OMAKA
- 150 g majoneze
- 180 g kisle smetane
- žlica česna v prahu
- drobnjak
- poper
Priprava
- piščančja prsa operi, nareži na prst debele trakove in posoli
- pomoči jih v moko, žvrkljana jajca in nato še v mešanico drobtin, polente in sezama
- pečico segrej na 220 °C
- pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piščančje trakove
- peci 20 – 25 minut z vključenim ventilatorjem pri 220 °C (oziroma dokler ne dobiš zlato rjave barve)
- vmes pripravi čili omako tako, da zmešaš vse sestavine v ponvi in segrevaš 5 minut na rahlem ognju (vmes ves čas mešaš)
- pripravi še vrtno omako tako da zmešaš vse sestavine in na drobno nasekljan drobnjak
- ko so sticky fingers pečeni jih premaži s čili omako, okrasi z drobnjakom ali mlado čebulo in postrezi z vrtno omako
Dober tek!