Tradicionalna domača jed, ki je zelo hvaležna rešitev za med tednom. Pripravljeno shranimo na hladno in jo uživamo še več dni. Priporočam le, da testenine pripraviš ločeno in vmešaš sveže.

Sestavine

 

Postopek

  • fižol čez noč namočiš v vodi in nga nato kuhaš do mehkega (cca 1 ura)
  • na olju prepražiš nasekljano čebulo, dodaš še sesekljano rdečo papriko in česen
  • sledi paradižnikova mezga, šetraj in pol litra vode
  • vmes polovico kuhanega fižola z vilico ali mešalnikom speštaš v pasto
  • slednjo vmešaš v pašta fižol in kuhaš še 15 minut na zmerni temperaturi
  • na koncu dodaš preostanek fižola
  • soliš in popraš po okusu
  • na koncu dodaš še sriracho po okusu
  • makarone skuhaš po navodilu z embalaže
  • kuhane in odcejene makarone dodaš v pašta fižol in postrežeš

* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.