Presna jabolčna rezina
Enostavna in hitro pripravljena presna jabolčna rezina s prelivom. V hladilniku ostane uporabna 3 do 4 dni.
Krema
- 4 jabolka *
- 200 g orehov *
- 100 g rozin
- 50 g kokosove moke
- 50 g kokosovega olja
- 30 g agave
- 1 čž vanilije
- 1 čž cimeta
Preliv
- 200 g indijskih oreščkov
- 1 žlica limoninega soka
- 0,5 dl vode
- 30 g agave
- 1 čž vanilije
Postopek
- jabolka olupi in jih v multipraktiku grobo sesekljaj
- dodaj ostale sestavine in na kratko zmešaj
- struktura naj ostane vidna
- uporabiš model premera 20 cm
- dno obložiš s peki papirjem
- kremo razporediš po dnu
- v blenderju dobo zmešaš vse sestavine preliva do gladke konsistence
- preliv razporediš na vrhu peciva
- vse skupaj ohladiš pred serviranjem
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.