Hrustljave blazinice s kajmakom, bučkami in šampinjoni
Zelo okusen in enostaven hitri prigrizek. Iz sestavin lahko pripraviš dve večji blazinici, ali pa jih razrežeš na več manjših kosov. Hrustljave blazinice z kajmakom, bučkami in šampinjoni bodo prepričale tvoje brbončice.
Sestavine za 2 blazinici:
- listnato testo (1 zavoj)
- 50 g kajmaka
- 50 g šampinjonov
- en por
- 50 g feta sira
- polovica bučke
- poper
- sezam
- en rumenjak
Priprava:
- listnato testo razreži na štiri enake kvadrate
- pečico segrej na 200 °C
- na dva kvadrata listnatega testa položi nasekljane šampinjone, drobno narezan por, nadrobljeno feto, kajmak in tanko narezane bučke; popraj po okusu
- pokrij s preostalim listnatim testom, premaži z rumenjakom in posipaj s sezamom
- peci 20 minut pri 200 °C
- par minut preden je pečeno posipaj še s preostalim nasekljanim porom
Dober tek!