Hrustljave blazinice z kajmakom, bučkami in šampinjoni

Hrustljave blazinice s kajmakom, bučkami in šampinjoni

Zelo okusen in enostaven hitri prigrizek. Iz sestavin lahko pripraviš dve večji blazinici, ali pa jih razrežeš na več manjših kosov. Hrustljave blazinice z kajmakom, bučkami in šampinjoni bodo prepričale tvoje brbončice.

Hrustljave blazinice z kajmakom, bučkami in šampinjoni

Sestavine za 2 blazinici:

  • listnato testo (1 zavoj)
  • 50 g kajmaka
  • 50 g šampinjonov
  • en por
  • 50 g feta sira
  • polovica bučke
  • poper
  • sezam
  • en rumenjak

Priprava:

  1. listnato testo razreži na štiri enake kvadrate
  2. pečico segrej na 200 °C
  3. na dva kvadrata listnatega testa položi nasekljane šampinjone, drobno narezan por, nadrobljeno feto, kajmak in tanko narezane bučke; popraj po okusu
  4. pokrij s preostalim listnatim testom, premaži z rumenjakom in posipaj s sezamom
  5. peci 20 minut pri 200 °C
  6. par minut preden je pečeno posipaj še s preostalim nasekljanim porom

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi