Piškoti s temno čokolado, brusnicami in goji jagodami
Domači piškoti, ki se kar topijo v ustih. Pripraviš jih s pirino moko, ovsenimi kosmiči, kokosom, goji jagodami in brusnicami v soku pomaranče, burbonsko vanilijo, cimetom, muškatnim oreščkom in temno čokolado.

Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 250 g masla
- 50 g goji jagod
- 50 g suhih brusnic
- 250 g ovsenih kosmičev
- 60 g kokosove moke
- 200 g moke
- 1/2 čž soli
- 1 pecilni prašek
- 1 čž mletega cimeta
- 200 g sladkorja
- 3 jajca
- 1 žlička burbonske vanilije ali 3 vrečke vanilijevega sladkorja
- sok 1 pomaranče
- 1/3 čž muškatnega oreščka v prahu
Postopek
- v kozici stopi maslo
- goji jagode in brusnice namoči v pomarančni sok za pol ure
- čokolado grobo naribaj ali nasekljaj
- pripravi 3 posode
- v 1. posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sol, cimet
- v 2. posodi zmešaj ovsene kosmiče, kokosovo moko, koščke čokolade, namočene goji jagode in brusnice
- v 3. posodi stopljenemu maslu dodaj sladkor, vanilijo in dobro zmiksaj z ročnim mešalnikom, nato vmešaj še jajca
- v 3. posodo vmešaj vsebino 1. posode, premešaj
- v 3. posodo vmešaj vsebino 2. posode
- pripravi pekač, obloži ga s papirjem za peko, zagrej pečico na 180 C
- na papir za peko polagaj kupčke mase, pomagaj si z žlico
- med piškoti naj bo nekaj cm prostora, saj narastejo med peko
- peci 12 minut, po želji kakšno minuto več, če želimo, da so bolj hrustljavi