Domači piškoti, ki se kar topijo v ustih. Pripraviš jih s pirino moko, ovsenimi kosmiči, kokosom, goji jagodami in brusnicami v soku pomaranče, burbonsko vanilijo, cimetom, muškatnim oreščkom in temno čokolado.

Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 250 g masla
  • 50 g goji jagod
  • 50 g suhih brusnic
  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 60 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • 1/2 čž soli
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čž mletega cimeta
  • 200 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 žlička burbonske vanilije ali 3 vrečke vanilijevega sladkorja
  • sok 1 pomaranče
  • 1/3 čž muškatnega oreščka v prahu

 

Postopek

  • v kozici stopi maslo
  • goji jagode in brusnice namoče v pomarančni sok za pol ure
  • čokolado grobo naribaj ali nasekljaj
  • pripravi 3 posode
  • v 1. posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sol, cimet
  • v 2. posodi zmešaj ovsene kosmiče, kokosovo moko, koščke čokolade, namočene goji jagode in brusnice
  • v 3. posodi stopljenemu maslu dodaj sladkor, vanilijo in dobro zmiksaj z ročnim mešalnikom, nato vmešaj še jajca
  • v 3. posodo vmešaj vsebino 1. posode, premešaj
  • v 3. posodo vmešaj vsebino 2. posode
  • pripravi pekač, obloži ga s papirjem za peko, zagrej pečico na 180 C
  • na papir za peko polagaj kupčke mase, pomagaj si z žlico
  • med piškoti naj bo nekaj cm prostora, saj narastejo med peko
  • peci 12 minut, po želji kakšno minuto več, če želimo, da so bolj hrustljavi