Losos na žaru z beluši in špinačo
Losos, špinača, beluši. Lahko kosilo, solidna večerja. Vrhunske sestavine, harmonija okusov. Riba in zelenjava. Brez krompirja, kruha in podobnega.
Losos.
Ponev, oljčno olje, pečeš na tisti strani, kjer je koža.
Špinača.
Ponev, oljčno olje. Prepražiš nasekljan česen, dodaš špinačo, soliš in kuhaš do mehkega. 10 minut.
Beluši.
Opereš, odrežeš oleseneli del. Položiš v vrelo vodo, 10 minut kuhaš. Preliješ s smetanovim prelivom. Tega pripraviš s sladko smetano, malo soli in nasekljanim drobnjakom.
Postrežeš in uživaš.
Cena za dva: približno 8 EUR
Čas: 20 minut za celotno pripravo
Sommelier svetuje: Gomila Single Vineyard Selection Sauvignon