Čokoladne pudingove rezine

Čokoladne pudingove rezine

Čokoladne pudingove rezine so vsekakor sladica za ljubitelje čokolade. Navdušijo nas z enostavno pripravo ter čudovito mehko in kremno teksturo. Ščep cimeta in soli lepo zaokrožita čokoladni okus, poleg katerega se prileže mehko stepena sladka smetana in sveže jagode.

Čokoladne pudingove rezine

Čokoladne pudingove rezine so resnično praktična sladica, ki nas zasvoji s svojo teksturo in hitro pripravo. Poleg tega jo lahko pripravimo v neštetih okusih, ki nam jih ponuja kar kupljen puding (vanilija, jagoda, toffe, nougat, …) in začimbe. Edini minus je čakanje, da puding zatrdi. A tudi tukaj smo lahko iznajdljivi in se lotimo priprave tik pred spanjem ali pa takoj po zajtrku. Tako bo sladica vedno pravi čas na mizi.

Recept je nastal v sodelovanju s Podravka Slovenija.

Količina: 10 rezin / Čas priprave: 15 minut + 4 ure hlajenja / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti
(na rezino)
 
Energetska vrednost 207 kcal
Beljakovine 4 g
Ogljikovi hidrati 23 g
Maščobe 12 g

Sestavine:

 • 10 g želatine v prahu
 • 2 zavoja čokoladnega pudinga
 • 100 g sladkorja
 • Žlička cimeta
 • Ščep soli
 • 600 ml mleka
 • 200 ml sladke smetane
 • 120 g jedilne čokolade (45 %)
 • Dve žlici kakava v prahu za posip

Priprava:

 1. V manjši skodelici zmešamo 10 g želatine v prahu skupaj s 5 žlicami hladne vode. Pustimo ob strani, da želatina nabrekne.
 2. V skodelici premešamo dva zavojčka čokoladnega pudinga,100 g sladkorja, 1 žličko cimeta in ščep soli. Prilijemo še 100 ml mleka in dobro premešamo, da dobimo gladko maso brez grudic. Pustimo ob strani.
 3. V lonec vlijemo preostalih 500 ml mleka in 200 ml sladke smetane ter ju segrejemo do vretja.
 4. Nato zmanjšamo ogenj na minimum in z metlico vmešamo pudingovo mešanico.
 5. Dvignemo ogenj in kuhamo puding 2 minuti oziroma toliko časa, da se zgosti.
 6. Nato puding odstavimo z ognja in mu dodamo 120 g zdrobljene temne čokolade. Mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi.
 7. Na koncu vmešamo še namočeno želatino. Premešamo dobro, da se v celoti raztopi.
 8. Sedaj čokoladni puding vlijemo v namaščen pekač (12 x 20 cm)  in ga prestavimo v hladilnik za 3-4 ure ali čez noč.
 9. Ohlajeni puding previdno odstranimo iz pakača. To storimo tako, da gremo z nožem okoli robov, pokrijemo pekač s primerno velikim krožnikom ter ga obrnemo na glavo. Puding bi moral lepo pasti ven. Če se to ne zgodi, lahko pekač do polovice potopimo v toplo vodno kopel in počakamo 2-3 minute, da se puding malo zmehča. Nato ponovimo postopek s krožnikom.
 10. Postrežemo skupaj s stepeno sladko smetano ali kepico sladoleda.
Čokoladne pudingove rezine

Nasveti:

Količina želatine v pudingu nam omogoča stabilno obliko kolača in dobro obstojnost na sobni temperaturi.  Če si želimo bolj mehkih in kremnih pudingovih rezin lahko zmanjšamo količino želatine na 8 g.

Namesto želatine lahko uporabimo želirno sredstvo rastlinskega izvora agar, tega dodamo pol manj kot želatine v prahu (5 g). Dodamo ga med segrevanjem mleka in smetane, saj se agar stopi in aktivira ob temperaturi 85 °C. Želirati začne pri 40 °C.

Poskusi še jagodni puding z bezgom in lemon ginger blast.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi