Testenine na 1001 način. Tokrat uporabimo sestavine, ki jih imate zagotovo že pri roki. Rezultat bo slastna kombinacija testenin, tunine in okusov česna, čebule ter paradižnika.

Gratinirane-testenine-s-tuno

Sestavine

  • 300 g suhih (nekuhanih) testenin – polžki ipd
  • 240 g (3 pločevinke) tunine
  • 2 jušni žlici paradižnikove mezge
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • sol in poper
  • sir

Priprava

  • na 0,5 dl oljčnega olja prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen
  • dodamo nasekljan paradižnik in tunino, pražimo 5 minut
  • solimo, popramo po okusu
  • zalijemo z 2 dl tople vode in vmešamo paradižnikovo mezgo
  • vmes skuhamo testenine po navodilu z embalaže
  • v posodi zmešamo kuhane testenine in nadev ter z mešanico napolnimo z maslom premazan pekač
  • potresemo z naribanim sirom
  • pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija

Količine v receptu zadoščajo za 3 osebe.

Vino: jed sem nadgradil z vinom Chardonnay kleti Jeruzalem Ormož.