Gratinirane testenine s tuno
Testenine na 1001 način. Tokrat uporabimo sestavine, ki jih imate zagotovo že pri roki. Rezultat bo slastna kombinacija testenin, tunine in okusov česna, čebule ter paradižnika.
Sestavine
- 300 g suhih (nekuhanih) testenin – polžki ipd
- 240 g (3 pločevinke) tunine
- 2 jušni žlici paradižnikove mezge
- 0,5 dl oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- sol in poper
- sir
Priprava
- na 0,5 dl oljčnega olja prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen
- dodamo nasekljan paradižnik in tunino, pražimo 5 minut
- solimo, popramo po okusu
- zalijemo z 2 dl tople vode in vmešamo paradižnikovo mezgo
- vmes skuhamo testenine po navodilu z embalaže
- v posodi zmešamo kuhane testenine in nadev ter z mešanico napolnimo z maslom premazan pekač
- potresemo z naribanim sirom
- pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija
Količine v receptu zadoščajo za 3 osebe.
Vino: jed sem nadgradil z vinom Chardonnay kleti Jeruzalem Ormož.