Gratinirane bučke z jajčevci in paradižnikom
Odlična poletna jed, ki na mizi zasije kot lahkotna priloga ali samostojna jed. Pripravljena je hitro, omogoča pa tudi preproste nadgradnje na mesno ali vegansko različico.
Sestavine za 3 osebe:
- 150 g bučk
- 150 g jajčevca
- 150 g paradižnika
- 50 g ribanega sira
- 1 čebula
- 2 papriki
- 3 stroke česna
- pest peteršilja
- olivno olje
- sol in poper
Priprava gratiniranih bučk z jajčevci in paradižnikom:
- segrej ponev, dodaj olivno olje in nato najprej praži čebulo dokler ne porjavi
- dodaj še paprike in sotiraj toliko časa, da se nekoliko zmehčajo (3-5 minut)
- paprike in čebulo prestavi v pekač, posoli in popraj in povrh dodaj še nasekljan česen
- jajčevec, bučke in paradižnik nareži na približno enako velike kose in jih razporedi po vrhu mešanice paprike in čebule
- dodaj nasekljan peteršilj, prelij z olivnim oljem in posipaj z ribanim sirom
- pokrij z alu folijo in peci 30 minut pri 180 °C
- na koncu odstrani folijo in še zapeči sir pod žarom na vrhu v pečici
Dober tek!