Bananine rezine s pudingom

Bananine rezine s pudingom so pripravljene iz krhkega piškotnega testa, malinove marmelade, kokosa, banan in vanilijevega pudinga. Enostavno pripravljene plasti, ki so skrbno zložene ena nad drugo, ustvarijo prav okusen grižljaj.

Bananine rezine s pudingom vzamejo za pripravo malce več časa, vendar je naš trud poplačan. Osnova za rezine je testo za krhke maslene piškote, ki doda rezinam fino teksturo. Piškotna plast ima prijeten upor pri ugrizu a hkrati mehko masleno sredico. Kisla malina in sladka banana sta odličen par, ki se mu super poda tudi hrustljavi kokos. Njam! Še en kos prosim!

Količina: 25-30 rezin / Čas priprave: 80 minut / Zahtevnost: 2 od 5 

Sestavine za piškotno dno:

  • 250 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 175 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta

Sestavine za nadev in pudingovo kremo:

  • 6 žlic malinove marmelade
  • 6 žlic kokosove moke
  • 3 banane
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 600 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 160 ml smetane za stepanje

Priprava testa:

  1. V večjo skledo stresemo moko in sladkor v prahu. Premešamo.
  2. K moki dodamo na kocke narezano hladno maslo in ga s prsti vtremo v moko. Med prsti drobimo maslo in moko toliko časa, da ne ostane večjih koščkov masla.
  3. Nato dodamo na sredino moke rumenjak in ga vmešamo v testo. Testo gnetemo s hladnimi rokami in ne predolgo časa. Ko je lepo povezano in gladko, ga oblikujemo v ploščat pravokotnik in ga zavijemo v folijo za živila. *
  4. Testo prestavimo na hladno za vsaj 30 minut, še bolje bo za 2 uri.
  5. Ohlajeno in spočito testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v obliki pravokotnika in v velikosti našega pekača (20 x 30 cm). Testo bo precej debelo (8-10 mm). Razvaljano testo prestavimo v namaščen pekač. Če nam je lažje lahko testo razvaljamo tudi v pekaču.
  6. Razvaljano testo prepikamo z vilicami in ga prestavimo v zamrzovalnik za 30 minut.
  7. Vmes segrejemo pečico na 180 °C.
  8. Piškotno testo pečemo 30-35 minut, nato ga ohladimo na sobno temperaturo.

Priprava pudingove kreme in sestavljanje:

  1. V skodelici zmešamo 2 vrečki vanilijevega pudinga, sladkor in 150 ml mleka.
  2. V lonec vlijemo 450 ml mleka in ga zavremo.
  3. Lonec odstavimo z ognja in v mleko vmešamo puding.
  4. Nato nadaljujemo kuhanje pudinga na zmernem ognju še 2-3 minute, vmes pa neprestano mešamo.
  5. Ko se puding zgosti, ga prestavimo v večjo mešalno skledo, kjer ga večkrat premešamo da se čim hitreje ohladi.
  6. Nato stepemo 160 ml smetane do čvrstih vrhov in jo vmešamo v ohlajen puding.
  7. Sedaj se lotimo sestavljanja rezin.
  8. Piškotno osnovo premažemo z malinovo marmelado in čez potresemo  3-4 žlice kokosove moke.
  9. Čez kokos položimo na kolute narezane banane.
  10. Nato dodamo še zadnjo plast, kremo z vanilijevim pudingom, ki jo zgladimo in po vrhu potresemo preostalo kokosovo moko.
  11. Sestavljene rezine prestavimo na hladno za 40 minut.
  12. Bananine rezine narežemo na kocke v velikosti 5×5 cm ali po lastnih željah in jih postrežemo rahlo ohlajene
Bananine rezine s pudingom
Bananine rezine s pudingom

Nasveti:

Bananine rezine so še boljše naslednji dan.

*  Piškotno testo lahko pripravimo tudi v multipraktiku ali v robotskem mešalniku z lopatastim nastavkom. Piškotno testo lahko pripravimo dan prej in si tako poenostavimo pripravo. Testo se lahko uporabi tudi za pite in piškote. V hladilniku zdrži 3 dni in v zamrzovalniku tudi mesec dni.

Namesto malinove marmelade lahko uporabimo tudi višnjevo ali ribezovo marmelado. Priporočam izbiro malce bolj kisle marmelade, saj so banane precej sladke.

Poskusi še twix rezine in presno mango torto s slano karamelo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi