Omleta s polento
Omleto s polento lahko pripravimo praktično miže in po trenutnem navdihu. Potrebujemo le eno ponev v kateri zmešamo prepraženo zelenjavo, jajca in polento. Tako v enem okusnem grižljaju dobimo vse kar potrebujemo čez dan.

Omleta s polento je resnično enostavna jed, ki nas pocrklja z okusom in različnimi teksturami. Je kremna in sočna, s koščki rahlo hrustljave zelenjave. Odlična izbira, ko praznimo ostanke zelenjave iz našega hladilnika in ko si zaželimo nečesa nasitnega in polnovrednega.
Količina: 2 porciji / Čas priprave: 10 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 50 g pora
- 60 g ohrovta
- 1-2 žlici olja
- 4 jajca
- 200 ml mleka
- 80 g polente
- 1 žlička soli
- 1/4 žličke kajenskega popra
- peteršilj
- 2 žlici kisle smetane
Priprava:
- V ponev dodamo 1-2 žlici olja, sesekljan por in ohrovt.
- Na zmernem ognju pražimo 2 minuti, da se por in ohrovt zmehčata.
- V skodelici zmešamo 4 jajca in 100 ml mleka.
- Zmanjšamo ogenj in v ponev z zelenjavo vlijemo razžvrkljana jajca.
- Premešamo in dodamo še 80 g polente ter preostanek mleka.
- Dodamo 1 žličko soli in 1/4 žličke kajenskega popra ter dobro premešamo.
- Pustimo, da se kuha 1-2 minuti na zmernem nizkem ognju nato odstavimo.
- Čez potresemo še sesekljan svež peteršilj in žlico kisle smetane.

Nasveti:
Omleto s polento lahko naredimo s celim vrtom različne zelenjave. Fantastična je s špinačo in feta sirom, gobicami in tartufovim oljem, papriko in koruzo, …
K jedi lahko namesto kisle smetane dodamo tudi feto sir.
Poskusi še sladko polento z borovnicami in skyrom ter tabulo s konopljinimi semeni.
Dober tek!