Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom

Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom

Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom je jed, ki jo lahko pripravimo kot prilogo, ali pa poleg postrežemo svežo solato in se parmigiana prelevi v glavno jed.

Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom

Bučkina parmigiana je različica klasične parmigiane, ki je sicer pripravljena s plastmi paniranih ocvrtih jajčevcev. Parmigiana di melanzane je klasična italijanska jed, naša različica pa namesto jajčevcev uporabi kar bučke. Dodatek kuhanega pršuta pa je pika na i.

Količina: 4 osebe / Čas priprave: 60 min / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za bučkino parmigiano:

  • 4 manjše bučke
  • 100 g dimljenega sira, rezine
  • 200 g mocarele, rezine
  • 200 g kuhanega pršuta
  • 100 g parmezana
  • Ena čebula
  • Olivno olje
  • Žlička dimljenega čilija (chipotle)
  • 3 žlice moke

Postopek:

  1. Bučke narežemo na 2 mm debele rezine, solimo in pustimo 20 minut, da spustijo vodo.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač dimenzij 25 x 15 cm, ki ga premažemo z olivnim oljem.
  3. Prvo plast bučk zložimo na dno pekača, bučke po vrhu posipamo z žlico moke, dodamo polovico naribanega dimljenega sira, tretjino rezin mocarele, polovico ribanega parmezana in na koncu vse pokrijemo s polovico rezin kuhanega pršuta.
  4. Na pršut zložimo naslednjo plast bučk in ponovimo postopek zlaganja vseh plasti (moka, dimljen sir, mocarela, parmezan, kuhan pršut). Drugo plast pršuta pokrijemo z zadnjo plastjo bučk in mocarele.
  5. Čez mocarelo potresemo na tanke rezine narezano čebulo.
  6. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo jed 30 minut pri 180 °C. Zadnjih 10-15 minut peke dvignemo temperaturo na 200 °C in vklopimo žar funkcijo, da gratiniramo zgornjo plast.

Nasveti:

Bučkina parmigiana je odlična tudi v brezmesni različici. Kuhan pršut preprosto izpustimo, ali ga nadomestimo s šampinjoni ali lisičkami.

K parmigiani se super poda tudi preliv iz kisle smetane in česna.

Poskusite tudi jajčni namaz kot iz osnovne šole in tempuro s šparglji.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi