Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom
Bučkina parmigiana s kuhanim pršutom je jed, ki jo lahko pripravimo kot prilogo, ali pa poleg postrežemo svežo solato in se parmigiana prelevi v glavno jed.
Bučkina parmigiana je različica klasične parmigiane, ki je sicer pripravljena s plastmi paniranih ocvrtih jajčevcev. Parmigiana di melanzane je klasična italijanska jed, naša različica pa namesto jajčevcev uporabi kar bučke. Dodatek kuhanega pršuta pa je pika na i.
Količina: 4 osebe / Čas priprave: 60 min / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za bučkino parmigiano:
- 4 manjše bučke
- 100 g dimljenega sira
- 200 g mocarele
- 200 g kuhanega pršuta
- 100 g parmezana
- Ena čebula
- Olivno olje
- Žlička dimljenega čilija (chipotle)
- 3 žlice moke
Postopek:
- Bučke narežemo na 2 mm debele rezine, solimo in pustimo 20 minut, da spustijo vodo.
- Pekač dimenzij 25 x 15 centimetrov namažemo z olivnim oljem.
- Prvo plast bučk zložimo na dno pekača, bučke po vrhu posipamo z žlico moke, dodamo nariban dimljen sir, rezine mocarele, parmezan in na koncu vse pokrijemo z rezinami kuhanega pršuta.
- Na pršut zložimo naslednjo plast bučk in ponovimo postopek dokler nam ne ostane še zadnja, zgornja plast bučk.
- Na zgornjo plast bučk dodamo še zadnje plasti sira in ga pokrijemo z rezinami čebule. Na koncu po vrhu posipamo preostali parmezan.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in 30 minut pečemo pri 180 °C, zadnjih 10-15 minut vklopimo žar funkcijo in pečemo na 200 °C, da se vrhnja plast lepo zapeče.
Nasveti:
Bučkina parmigiana je odlična tudi v brezmesni različici. Kuhan pršut preprosto izpustimo, ali ga nadomestimo s šampinjoni ali lisičkami.
K parmigiani se super poda tudi preliv iz kisle smetane in česna.
Poskusite tudi jajčni namaz kot iz osnovne šole in tempuro s šparglji.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje