Lazanja juha – s čičeriko ali mletim mesom
Lazanja juha je recept, ki je obnorel splet. Viralni recepti niso nujno tudi okusni, zato sem se lotil kuhanja in jo malce prilagodil po svojem okusu. Gre za hitro pripravljeno jed na žlico, ki vsebuje skoraj vse elemente lazanje. Nalomljene testenine za lazanjo se lepo podajo okusni paradižnikovi osnovi, mocareli in baziliki.
Jaz sem recept pripravil v vegetarijanski različici s čičeriko, lahko pa jo enostavno nadomestite z mletim mesom.
V sodelovanju z Lidl Slovenija.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 35 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 3 žlice olivnega olja
- čebula
- 3 stroki česna
- žlica paradižnikovega koncentrata
- 400 g pločevinka čičerike, odcejena
- 700 ml paradižnikove mezge
- ¾ žličke soli
- ½ žličke origana
- ½ žličke črnega popra
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- 250 g testenin za lazanjo, nalomljenih
- 250 ml smetane za kuhanje
- 40 g ribanega parmezana
- 100 g ribane mocarele
- sveža bazilika
Priprava:
- Čebulo in česen drobno sesekljamo in ju prepražimo v loncu na vročem olju.
- Dodamo paradižnikov koncentrat, odcejeno čičeriko in premešamo.
- Zalijemo s paradižnikovo mezgo, primešamo začimbe in zalijemo z jušno osnovo.
- Testenine za lazanjo nadrobimo na večje koščke in vse stresemo v lonec. Premešamo in kuhamo na srednjem ognju 12 minut. Vmes večkrat premešamo, da se testenine ne sprimejo skupaj.
- V lonec vlijemo smetano za kuhanje, dodamo riban parmezan, mocarelo in premešamo. Kuhamo še kakšno minuto in odstavimo.
- Lazanja juho postrežemo takoj, okrašeno s svežo baziliko.
Nasvet:
Namesto čičerike lahko uporabimo mešano mleto meso. V tem primeru ga dodamo 600 gramov in ga prepražimo skupaj s čebulo in česnom. Nadaljujemo postopek, kot je zapisan v receptu.
Dober tek!