Sataraš

Sataraš

Sataraš je ena izmed mojih najbolj priljubljenih hitro pripravljenih jedi. Sladek paradižnik, ravno prav sladka paprika, čebula in na koncu še vmešano jajce. Božansko!

Sataraš

Sataraš mi je včasih precej pogosto pripravljal foter. Ni ravno veliko kuhal, je pa naredil res dober sataraš. Vedno sem ga z velikim veseljem zmazal.

Ponavadi smo ga tudi vložili in ga imeli na zalogi vso zimo. Je sploh kaj bolj praktičnega, kot odpreti kozarec sataraša, segreti ponev in vmešati jajce ali dve? Zraven pa rezina svežega kruha. Njami.

Količina: 3 osebe / Čas priprave: 35 min / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za sataraš:

  • 4 paradižniki
  • 3 rumene paprike
  • ena večja čebula
  • 2 žlički soli
  • pol žličke črnega popra
  • pol žličke sladkorja
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 jajci (po želji)

Priprava:

  1. Paradižnike najprej olupimo. To najlažje storimo tako, da zavremo vodo, v paradižnike na dnu naredimo plitvo zarezo v obliki križa in jih za minuto, dve namočimo v vrelo vodo.
  2. Paradižnike nato odstranimo iz vode, jih malce ohladimo in preprosto olupimo. Nato jih nasekljamo.
  3. Paprike nasekljamo na manjše koščke.
  4. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo.
  5. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem do zlato-rumene barve prepražimo čebulo.
  6. Nato dodamo paprike in paradižnike in vse premešamo.
  7. Dodamo še sol, poper in sladkor in vse kuhamo dokler ne začne zmanjkovati tekočine.
  8. Na tej točki prilijemo deciliter ali dva vode in še malce pokuhamo.
  9. Sataraš se kuha nekje 20 minut, oziroma dokler paprike niso popolnoma skuhane in mehke.
  10. Na koncu lahko satarašu vmešamo še jajci in ga postrežemo s kosom svežega kruha.

Nasveti:

Za pripravo sataraša je najbolje uporabiti mesnate sorte paradižnikov. Najboljši je seveda tisti, ki vam zraste na vrtu, sicer pa jaz prisegam na sorto volovje srce.

Satraraš lahko tudi vložimo in ga imamo na voljo praktično celo zimo. Fino se mu poda tudi kakšen feferon.

Poskusite tudi ratatouille ali presni piknik burger.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi