Pizza frtalja z bučkami
Frtalja je enostavna domača jed, ki je hitro pripravljena in omogoča porabo ostankov zelenjave ali mesa, ki je v hladilniku. Pripravi to krasno pizza različico frtalje z bučkami in navduši domače.
Sestavine za frtaljo:
- 7 jajc
- 2 dl mleka
- 50 g moke
- polovica bučke
- mlada čebula ali por
- 50 g ribanega sira
- origano
- sol
- pelati
- mozzarella
Priprava pizza frtalje z bučkami:
- razžvrkljaj jajca z mlekom, dodaj moko, sol, origano in nariban sir
- operi in nareži bučke in mlado čebulo na manjše koščke in jih dodaj k mešanici za frtaljo, premešaj
- ponev premaži z maslom in vlij maso, peci dokler frtalja ni lepo rjava na spodnji strani, obrni in popeci še na drugi strani
- na koncu povrh frtalje dodaj še pelate in mozzarello in peci v pečici pri 180 °C na žar funkciji toliko časa, da sir lep porjavi
- če nimaš ponve, ki jo lahko uporabiš v pečici frtaljo prej premakni na pekač
Naj ti tekne!