Profiteroli
Profiteroli so sladica, pripravljena iz paljenega testa. Verjetno so najbolj priljubljeni za pripravo princes krofov. Lahko jih tudi nadevaš z različnimi kremami, obliješ s čokolado ali pripraviš krokenbuš 😉 Priprava je enostavna zato le zavihaj rokave in poskusi.
Sestavine za paljeno testo:
- 500 ml vode
- 250 g moke
- 220 g masla
- 8 jajc
- ščep soli
Priprava profiterolov:
- za paljeno testo v posodi segrej vodo in maslo, dodaj sol
- odstavi iz štedilnika in postopoma vmešavaj moko, vsakič dobro premešaj, da ne bo grudic
- testo segrevaj toliko časa, dokler ne odstopi od dna posode in ga ohladi
- testu dodajaj jajce po jajce in vsakič dobro premešaj, dokler se jajce popolnoma ne vpije v testo
- v dresirno vrečko nadevaj testo in na pekač, obložen s peki papirjem nabrizgaj enakomerne, manjše kupčke
- pečico segrej na 220 °C in jih peci 25-30 minut (dokler nekoliko ne porjavijo)
Profiterole lahko nadevaš z vanilijevo ali kakšno drugo kremo. Pripraviš lahko tudi princes krofe.
Dober tek!