Slaščičarska krema je klasika, ki jo lahko uporabimo v marsikateri sladici. Kremna tesktura, okus vanilije, božansko. Največkrat jo uporabim za kremne rezine, princes krofe in profiterole. Pa tudi v pitah se znajde pogosto.

Slaščičarska krema je osnovna klasika, ki se jo splača poznati kar na pamet. Je ena izmed bolj vsestranskih sestavin pri pripravi sladic, enostavno ji dodamo okuse, recimo kavo, čokolado, sadne okuse in različne začimbe, kot so cimet, klinčki, janeževa zvezda in druge.

Slaščičarska vanilijeva krema

Čas priprave: 20 minut / Količina: cca. 600 ml / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za slaščičarsko kremo:

  • 500 ml mleka
  • 70 g sladkorja
  • 30 g gustina
  • 5 rumenjakov
  • strok vanilije

Priprava:

  1. razpolovimo strok vanilije in ga kuhamo v mleku
  2. ločeno pripravimo mešanico iz rumenjakov, sladkorja in gustina, z metlico penasto vmešamo
  3. jajčno zmes postopoma vlivamo v vroče mleko, vmes ves čas mešamo
  4. kuhamo 3-5 minut na zmernem ognju in ves čas mešamo, ko se krema zgosti je pripravljena
  5. na tej točki lahko kremo pretlačimo skozi cedilo, da se znebimo morebitnih grudic
  6. kremo zdaj pokrijem s plastično folijo, da površina ne oksidira, folijo pritisnemo do zgornje plasti kreme (tako se izognemo nastajanju skorjice na površini, enak učinek lahko dosežemo tudi tako, da površino kreme posipamo s tanko plastjo sladkorja v prahu
  7. kremo prestavimo v hladilnik in pustimo, da se popolnoma ohladi
  8. uporabimo jo lahko kot polnilo za profiterole, eklerje, princes krofe, za pripravo kremnih rezin, različnih pit ipd.

Nasveti:

Slaščičarska krema zdrži tudi do tri dni v hladilniku. Pazimo le, da ves čas ostane pokrita s folijo, da ne nastane skorjica in, da se krema ne navzame vonjav iz hladilnika.

Kremo lahko obogatimo z maslom in pripravimo creme mousseline, lahko ji dodamo tudi želatino in stepeno smetano, če želimo pripraviti creme diplomat. Poskusite.

Poskusite tudi čokoladno rolado z bananino kremo in enostavne presne čoko kokosove kroglice.

Naj ti tekne 😉