Pred teboj je recept za puhast vanilijev biskvit, ki se izvrstno obnese v tortah, lahko pa ga z nekaj dodatki postrežeš tudi kot sladek prigrizek ob kavi ali čaju.

Sestavine za puhast vanilijev biskvit:

  • 4 beljaki
  • 4 rumenjaki
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 120 g bele moke
  • pol žličke soli
  • 30 g olja
  • 40 g mleka
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  1. beljake stepaj in vmes postopoma vmešavaj sladkor v prahu
  2. stepaj dokler se ne tvorijo mehki vrhovi
  3. beljakom nežno in postopoma vmešaj rumenjake
  4. k mešanici postopoma dodajaj 120 g presejane moke in sol, vmes ves čas rahlo mešaj
  5. v skodelici zmešaj olje, mleko in vanilijev ekstrakt in vse skupaj primešaj k masi in ponovno nežno premešaj
  6. pečico segrej na 150 °C
  7. zmes za biskvit prelij v model za torte premera 18 cm
  8. peci 35-40 minut pri 150 °C, nato pa še 5 minut pri 170 °C
  9. biskit odstrani iz pečice in počakaj, da se popolnoma ohladi

Puhast vanilijev biskvit lahko posipaš s sladkorjem, dodaš smetano, ga obložiš s svežim sadjem. Lahko pa ga uporabiš v različnih tortah.

Dober tek!