Pisana sladoledna torta

Pisana sladoledna torta

Kaj imata skupaj sladoled in torta? To, da sta od marsikoga najljubši sladici na svetu (poleg mogoče palačink). Tokrat smo združili vse v eno luštno pisano sladoledno torto. Slastno in osvežilno.

Pisana sladoledna torta

Količina: 10 kosov / Čas priprave: 60 miniut + čas ohlajanja / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 150 g sladkorja
  • 220 g masla
  • 220 g moke
  • 4 jajca
  • Žlička pecilnega praška
  • 4 žlice mleka
  • 150 g pisanih mrvic
  • Žlička vanilijevega ekstrakta
  • 500 ml vanilijevega sladoleda
  • 200 ml smetane za stepanje

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo dva pekača za torto (20 cm). Pekača namastimo in dna pokrijemo s papirjem za peko.
  2. Maslo sobne temperature stepemo skupaj s sladkorjem. Stepamo toliko časa, da dobimo svetlo in zračno maslo.
  3. K maslu postopoma dodajamo jajca, ko se prvo popolnoma umeša dodamo novega.
  4. Moko in pecilni prašek presejemo skozi cedilo nato primešamo k masleni masi.
  5. Prilijemo mleko, vanilijev ekstrakt in dobro premešamo.
  6. Na koncu primešamo še pisane mrvice.
  7. Maso za biskvit enakomerno razdelimo med dva pekača.
  8. Postavimo ju v segreto pečoico na sredino in ju pečemo 30-35 minut. Pečenost preverimo tako, da v sredico zabodemo zobotrebec. Če pride ven čist je biskvit pečen.
  9. Biskvit popolnoma ohladimo nato na eno plast biskvita razmažemo zmehčan vanilijev sladoled in čez položimo drugo plast biskvita.
  10. Postavimo v zamrzovalnik in stepemo sladko smetano.
  11. Torto premažemo s smetano in poljubno okrasimo.
  12. Postrežemo dobro ohlajeno . Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi