Pisana sladoledna torta
Kaj imata skupaj sladoled in torta? To, da sta od marsikoga najljubši sladici na svetu (poleg mogoče palačink). Tokrat smo združili vse v eno luštno pisano sladoledno torto. Slastno in osvežilno.
Količina: 10 kosov / Čas priprave: 60 miniut + čas ohlajanja / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 150 g sladkorja
- 220 g masla
- 220 g moke
- 4 jajca
- Žlička pecilnega praška
- 4 žlice mleka
- 150 g pisanih mrvic
- Žlička vanilijevega ekstrakta
- 500 ml vanilijevega sladoleda
- 200 ml smetane za stepanje
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo dva pekača za torto (20 cm). Pekača namastimo in dna pokrijemo s papirjem za peko.
- Maslo sobne temperature stepemo skupaj s sladkorjem. Stepamo toliko časa, da dobimo svetlo in zračno maslo.
- K maslu postopoma dodajamo jajca, ko se prvo popolnoma umeša dodamo novega.
- Moko in pecilni prašek presejemo skozi cedilo nato primešamo k masleni masi.
- Prilijemo mleko, vanilijev ekstrakt in dobro premešamo.
- Na koncu primešamo še pisane mrvice.
- Maso za biskvit enakomerno razdelimo med dva pekača.
- Postavimo ju v segreto pečoico na sredino in ju pečemo 30-35 minut. Pečenost preverimo tako, da v sredico zabodemo zobotrebec. Če pride ven čist je biskvit pečen.
- Biskvit popolnoma ohladimo nato na eno plast biskvita razmažemo zmehčan vanilijev sladoled in čez položimo drugo plast biskvita.
- Postavimo v zamrzovalnik in stepemo sladko smetano.
- Torto premažemo s smetano in poljubno okrasimo.
- Postrežemo dobro ohlajeno. Dober tek!