Kaj imata skupaj sladoled in torta? To, da sta od marsikoga najljubši sladici na svetu (poleg mogoče palačink). Tokrat smo združili vse v eno luštno pisano sladoledno torto. Slastno in osvežilno.

Sestavine:

  • 150 g sladkorja
  • 220 g masla
  • 220 g moke
  • 4 jajca
  • Žlička pecilnega praška
  • 4 žlice mleka
  • 150 g pisanih mrvic
  • Žlička vanilijevega ekstrakta
  • 500 ml vanilijevega sladoleda
  • 200 ml smetane za stepanje

Priprava:

  1. Maslo segrej na sobno temperaturo, nato pa mu dodaj sladkor in ga z mešalnikom mešaj toliko časa, da postane zračno in posvetli
  2. Mešanici masla in sladkorja postopoma dodajaj jajca, da se vsaka popolnoma vmeša v maso
  3. Moko in pecilni prašek presej skozi cedilo, nato pa nežno vmešaj masleno mešanico
  4. Na koncu dodaj še mleko in vanilijev ekstrakt, pisane mrvice in premešaj
  5. Pečico segrej na 180 °C, maso za torto vlij v dva pekača za torto premera 20 cm in peci 30 – 35 minut
  6. Počakaj, da se biskvit popolnoma ohladi, na eno plast razporedi vanilijev sladoled, pokrij z drugim delom biskvita in torto postavi v zamrzovalnik
  7. Stepi smetano in okrasi torto

Postrezi ohlajeno . Dober tek!